Nyheter och uppdateringar > De senaste resultaten och slutsatserna från de omfattande testresultaten för sömnbehandlingsenheter som används i hemmet

De senaste resultaten och slutsatserna från de omfattande testresultaten för sömnbehandlingsenheter som används i hemmet

7 augusti 2023

Patientsäkerhet är vår högsta prioritet – och det är viktigt att patienter känner sig trygga när de använder Philips Respironics-enheter. Sedan tillkännagivandet av säkerhetsmeddelandet för specifika sömnbehandlings- och ventilatorenheter i juni 2021 har vi genomfört ett omfattande test- och forskningsprogram. Vi har tillhandahållit uppdateringar allt eftersom testningen fortlöpte i december 2021, juni 2022december 2022 och maj 2023 och nu har vi ytterligare resultat och slutsatser som omfattar:

Testresultat och analyser för sömnbehandlingsapparater

 

Philips Respironics har slutfört tester och analyser på System One-sömnbehandlingsenheter som har utsatts för ozonrengöring:

 

  • Exponering för VOC-utsläpp från de bedömda enheterna som behandlats med ozonrengöring kommer osannolikt att leda till någon betydande skada på patienters hälsa.
  • Exponering för PM-utsläpp från de bedömda enheterna som behandlats med ozonrengöring kommer osannolikt att leda till någon betydande skada på patienters hälsa. 

Ytterligare visuell inspektion av skummet i använda första generationen DreamStation-enheter bekräftar den låga förekomsten av betydande visuell skumnedbrytning/volymminskning

 

USA och Kanada:

  • En ytterligare analys som använder en algoritm för att bedöma insamlade bilder på skum inom ett representativt urval av 100 000 använda enheter från USA och Kanada (enheter valdes ut för att representera olika tillverkningsdatum) visade att 2 011 enheter(~2 %) identifierades ha betydande visuell nedbrytning/volymminskning. 
  • En jämförelse av ozonanvändning bland de här enheterna fann att enheter för vilka användaren självrapporterade ozonanvändning var cirka 17 gånger mer sannolika att ha betydande visuell skumnedbrytning/volymminskning (1 368 av 14 971 eller 9,1 %) än de enheter där användaren inte rapporterade någon ozonanvändning (357 av 68 702 eller 0,5 %). 


Europa och Japan:

  • En ytterligare analys av bilder från ett representativt urval av 152 000 enheter från Europa och 241 000 enheter från Japan analyserades av en algoritm för att identifiera betydande visuell nedbrytning/volymminskning. 
  • En underuppsättning av enheter från Europa och Japan identifierades av algoritmen potentiellt ha betydande visuell nedbrytning/volymminskning, och den här underuppsättningen inspekterades manuellt. Det observerades att 17 enheter av de 152 000 enheterna (~0,01 %) från Europa och 3 enheter av de 241 000 enheterna (0,001 %) från Japan hade betydande visuell nedbrytning/volymminskning.

Vägledning för vårdgivare och patienter

 

Philips Respironics fortsätter att råda patienter som använder berörda sömnbehandlingsenheter som ännu inte har reparerats att kontakta sin läkare eller vårdgivare för att besluta om en lämplig behandling för deras tillstånd, vilket kan inkludera att stoppa användningen av enheten, fortsätta att använda den påverkade enheten, använda en annan liknande enhet som inte är en del av återkallelsen eller använda alternativa behandlingar för sömnapné. Patienterna rekommenderas dessutom att följa Philips Respironics instruktioner och rekommenderade riktlinjer för rengöring och ersättning av sömnbehandlingsenheter och -tillbehör. Ozon- och UV-ljusrengöringsprodukter är för närvarande inte godkända rengöringsmetoder för sömnbehandlingsenheter eller -masker och bör inte användas. 


Philips Respironics fortsätter också att råda användare av ventilatorenheter att kontakta sina vårdgivare innan de gör några ändringar i sin behandling.

* Philips Respironics har tillhandahållit FDA (USA:s livsmedels- och läkemedelsmyndighet) och andra behöriga myndigheter fullständiga testresultat och -analyser. FDA utvärderar fortfarande de data och analyser som Philips Respironics har tillhandahållit och kan komma att dra andra slutsatser. 


Vårdgivare, patienter och andra intressenter bör ta den fullständiga uppdateringen, inklusive information om testningens begränsningar, i beaktande vid alla beslut som fattas och inte bara förlita sig på översikten från pressmeddelandet. 


Slutförandet av test- och forskningsprogrammet samt korrigeringsprogrammet förblir Philips Respironics högsta prioritering. Enligt beskrivningen nedan förblir Philips Respironics vägledning för vårdgivare och patienter som använder enheter som ännu inte har reparerats oförändrad.


Från och med den 30 juni har totalt cirka 4,3 miljoner enheter reparerats globalt, av vilka cirka 974 160 enheter i Västeuropa.

 

1. Första generationens DreamStation-, System One- och DreamStation Go-enheter innehåller typ A PE-PUR-skum, Trilogy 100/200-enheter innehåller typ B PE-PUR-skum och OmniLab Advanced Plus-enheter innehåller typ A och typ B PE-PUR-skum. De kända skillnaderna mellan typ A- och typ B-skum är att typ B-skum kan användas med tryckkänslig akrylamidtejp, har en lägre densitet, en annan tjocklek och även innehåller en tillsats för att minska potentiell antändlighet.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.