0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Ta bort  hår på  överläppen

     

  Om du vill ta bort hår på överläppen har du kanske märkt att det inte alltid är så smidigt som du hade önskat. Faktum är att alla har hår på överläppen, och i hela ansiktet trots att det inte alltid syns. Ansiktshår är ofta tunna, små hårstån som antingen är helt opigmenterade, eller har lite pigmentering vilket gör att de i många fall knappt är synliga.

  Ibland kan hårstråna på överläppen bli grövre och mörkare med åldern och då börja synas lite mer. Detta kan bli ett irritationsmoment och många börjar då leta efter lösningar för att ta bort hår på överläppen. Det är alltså helt normalt och naturligt att få hår på överläppen, det hänger faktiskt oftast ihop med vilka gener du har. Om du tycker att håret är irriterande har vi listat våra bästa tips på hur du tar bort håret på överläppen.

  1. Vaxa för att ta bort hår på överläppen

   

  För att ta bort hår på överläppen kan du använda vaxing som en metod. Du kan vaxa professionellt på salong men också vaxa överläppen hemma i ditt badrum. Det finns tre gyllene regler för att lyckas med vaxningen och dessa är att applicera vaxet medhårs, fixera huden genom att lägga tryck med handen på vaxremsan samt att alltid dra bort vaxet mothårs. Låt sedan huden vila från produkter och krämer i 24 h. Ibland kan det vara svårt att lyckas med vaxningen trots att du gör alla steg rätt, det kan då bero på att hårstråna är för korta för att kunna vaxas bort.

   

  Många gör dock felet att intimraka sig i bara farten och glömmer bort att huden här är känsligare än resten av kroppen. Snippan behöver lite extra tid och omtanke! För att undvika röda prickar och inflammerade hårsäckar bör du använda en ett vasst blad och skölja detta under vatten efter varje drag. Det är även bra att exfoliera huden innan du rakar snippan eftersom det tar bort döda hudceller, rengör porer och minskar risken för inåtväxande hårstrån.

  2. Använd IPL för att ta bort hår på överläppen


  IPL är en metod du kan göra hemma för att ta bort hår på din överläpp och få ett långvarigt resultat. Genom ljusimpulser når IPL djupt ned i hårsäckarna vilket saktar ned återväxten på hårstrånen och gör att du kan bli hårfri i upp till 8 veckor. Viktigt att komma ihåg med IPL är att det krävs en viss mängd melanin (färgpigment) i hårstråna för att ljusimpulserna ska kunna absorberas. Det innebär att blont, grått, vitt och rött hår inte är kompatibla med IPL eftersom hårstråna inte innehåller tillräckligt mycket pigment. För att IPL ska fungera får inte hudtonen innehålla för mycket melanin, det kan leda till att huden absorberar ljusimpulsen istället för att hårstrået gör det. Om du har mörk till mycket mörk hudton har du större benägenhet att bränna dig med IPL och bör därför använda en annan hårborttagningsmetod. Fördelen med IPL är att det är en smidig helkroppslösning, som hjälper dig få ett långvarigt hårfritt resultat även på ben, armar och i bikinilinjen.

  • Lumea Prestige IPL-hårborttagningsenhet
   -{discount-value}

   Lumea Prestige IPL-hårborttagningsenhet

   Visa produkt

  3. Raka bort håret på överläppen

   

  En snabb, vanlig och enkel metod är att raka bort håret på överläppen. Att raka hårstråna är smärtfritt och ger en nära känsla men var försiktig när du rakar dig så att du inte råkar ut för skärsår. Skärsår är lätt att få om du använder en slö rakhyvel eller om du är stressad. En ladyshave är en elektrisk rakhyvel som minskar risken för att råka ut för skärsår tack vare det skyddande höljet som finns runt rakbladen. Det gör att bladen aldrig kommer i direktkontakt med huden vilket också gör det till ett extra skonsamt och bra alternativ för hårborttagning på överläppen.

  Relaterade produkter

  • Lumea Prestige IPL-hårborttagningsenhet
   -{discount-value}

   Lumea Prestige IPL-hårborttagningsenhet

   Visa produkt
  • Satinelle Prestige Effektiv hårborttagning från roten
   -{discount-value}

   Satinelle Prestige Effektiv hårborttagning från roten

   Visa produkt
  • SatinShave Prestige Snabbt len hud varje dag, 4 tillbehör ingår<br>
   -{discount-value}

   SatinShave Prestige Snabbt len hud varje dag, 4 tillbehör ingår<br>

   Visa produkt

  3. Epilera överläppen


  En epilator rycker upp hårstråna på överläppen från roten och ger ett mer långvarigt resultat än en rakhyvel, men inte fullt lika långvarigt som en IPL behandling. Att epilera kan kännas lite obehagligt om du är ny med metoden, men ge det ett par gånger så ska du se att du vänjer dig. Fördelarna med en epilator är att det går snabbt och smidigt vilket gör det enkelt att bli hårfri. Se till att använda en epilator som kan ta även de allra tunnaste och kortaste hårstråna. Med fördel kan du köpa en epilator som du kan använda i duschen varmt vatten mjukar upp hårsäckarna och vilket minskar obehaget. Det finns även epilatorer med speciella tillbehör som gör det enkelt att komma åt på mindre områden som till exempel överläppen.

  Bra

  Satinelle Advanced

  BRE605

  Bättre

  Satinelle Advanced

  BRE635

  Bäst

  Satinelle Prestige

  BRE650

  5. Använd hårborttagningskräm på överläppen


  Det går att ta bort hår på överläppen med hjälp av en kräm. En kräm ger ett snabbt, smärtfritt och lent resultat genom alkaliska kemikalier. Kemikalierna bryter ned keratinet (proteinstukturen av ditt hår), vilket gör att de blir svaga och tillslut löses upp. Du kan sedan enkelt ta bort håret med en skrapa, skrubbsvamp, eller en varm blöt trasa. Fördelen med hårborttagningskräm är att det är smärtfritt och går smidigt att göra i duschen.

   

  Lycka till!

  Philips Hårborttagning

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.