Viktig information om säkerhetsmeddelandet angående vissa Philips Respironics sömn- och andningsapparater Läs mer
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder
Viktig information om säkerhetsmeddelandet angående vissa Philips Respironics sömn- och andningsapparater Läs mer
1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Intim hårborttagning med IPL

  En del kvinnor (och män) är obekväma med sin hårväxt vid bikinilinjen. För vissa räcker det med att noppa några enstaka hårstrån mot låret, men för andra som har kraftigare och rikligare hårväxt krävs andra metoder.

   

  Intimhårborttagning
  Vid intimhårborttagning är det viktigt att göra rätt eftersom huden vid bikiniområdet är känsligare än på andra områden av kroppen. Det är lätt att huden blir irriterad och inflammerad eller får utslag och röda prickar. Att ta bort hår vid bikinilinjen och intima delar genom att vaxa kan dessutom upplevas som smärtsamt. Vid vaxning upplever många att bikiniområdet oftare blir drabbat av röda utslag och irritation vid hårborttagning, speciellt när håret börjat växa tillbaka. Och för de som har kraftig hårväxt med känslig hud kan rakning orsaka samma problem, det kliar, blir rött och får utslag.

   

  IPL-Behandling på salong
  Det finns nyare, mer innovativa metoder som tar bort håret mer långvarigt. Många salonger erbjuder laser eller IPL (intense pulsed light), hårborttagning med ljus. Många tror att IPL och laser är samma sak, men det stämmer inte. Rent tekniskt skiljer sig ljuset och våglängderna åt, laser använder ljus på en våglängd medan IPL är ett bredspekrat ljus med fler våglängder. Båda metoderna kan användas för hårborttagning med långvarigt resultat. Fördelen är att det går längre tid mellan behandlingarna om du jämför med epilering och vaxning, dessutom får du gradvis mindre och mindre behåring av behandlingarna.

   

  IPL vid bikiniområdet
  IPL Lumea är tillräckligt säker och skonsam för att behandla hela bikiniområdet, så om du vill ha en ”brasiliansk hårborttagning”, bara en remsa av hår eller inget hår alls, är det bara att sätta igång. Du ska dock aldrig använda Lumea på de inre blygdläpparna, vaginan eller anus. För att förhindra obehag rekommenderar vi att du använder en lägre inställning för mörkare och pigmenterade områden. För känsliga områden i blygdområdet kan du använda en lägre inställning utifrån bekvämlighetsnivå. Anledningen till att du ska ha lägre inställning är att dessa områden är känsligare för värmen. Men som sagt - använd aldrig Lumea på de inre blygdläpparna, vaginan eller anus.

  Vill du veta mer om Lumea IPL?

  Philips Lumea IP är ljusbaserad hårborttagning med långvarigt resultat. Med Philips Lumea IPL slipper du bieffekterna av rakning, vaxning, eller hårborttagningsmedel och kan istället njuta av len och hårfri hud med långvarigt resultat.

  Se andra artiklar

  • Hur fungerar IPL?

   Hårborttagning

   Hur fungerar IPL?

   Läs mer
  • 4 myter om IPL

   Hårborttagning

   4 myter om IPL

   Läs mer
  • IPL på salong eller hemma?

   Hårborttagning

   IPL på salong eller hemma?

   Läs mer

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.