1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Så ofta ska du byta
  tandborste eller borsthuvud

  Många slarvar med att byta tandborste, vilket är rätt underligt med tanke på att munhygien och andedräkt är en av de första sakerna vi lägger märke till när vi träffar nya människor. Utöver vilken typ av tandborste du väljer, beror effektiviteten till stor del på hur gammal din tandborste är. Vad är det egentligen som gäller för hur ofta du bör byta tandborste eller borsthuvud till eltandborste.

  Tandläkare rekommenderar oftast att du byter varannan till var tredje månad. Är tandborsten för sliten borstar den helt enkelt inte lika bra. Titta på borsten, börjar stråna spreta så är det dags att byta. Det är också en god idé att byta tandborste eller tandborsthuvud efter du har varit sjuk eftersom det kan finnas kvar bakterier på tandborsten om du borstat under en magsjuka eller förkylning. 

  Skillnad mellan manuell tandborste och borsthuvud på eltandborste


  Det är också stor skillnad på manuella och elektriska tandborstar. Tandläkarförbundet rekommenderar att man använder elektrisk tandborste, och det är inte så konstigt eftersom en eltandborste gör lika många borsttag på en vecka som en manuell tandborste gör på en månad. Den rengör med andra ord betydligt mer effektivt. Samtidigt som en eltandborste borstar mer effektivt är borsthuvudets rörelser högfrekvent vibrerande, dragen är alltså inte lika breda som med en manuell tandborste. Så trots många fler borstdrag slits inte stråna ner snabbare.

  Hur ofta ska jag byta tandborsthuvud på min eltandborste?

   

  Borsthuvudet på en eltandborste bör du också byta med regelbundet mellanrum. På en eltandborste finns ibland så kallade indikatorstrån, som visar när det är dags att byta. Man brukar dock ha som tumregel att borsthuvudet ska bytas ungefär var tredje månad. På de nyare modellerna av Philips Sonicares smarta eltandborstar finns funktionen BrushSync. För att BrushSync ska fungera behöver både eltandborsten och borsthuvudet stötta funktionen. 

   

  Dessa borsthuvuden har BrushSync:

  ·         C2 Optimal Plaque Control

  ·         C3 Premium Plaque Control

  ·         W3 Premium White

  Så fungerar BrushSync


  Inne i eltandborstens handtag sitter ett mikrochip som registrerar tandborstningen. Använder du ett BrushSync-borsthuvud, och har synkroniserat de båda enheterna, kommer tandborsten att påminna dig om när det är dags att byta borsthuvudet. En särskild ikon på framsidan av eltandborsten börjar lysa i en orange färg, det är omöjligt att missa. BrushSync-funktionen gör att påminnelsen blir mer specifik, än om du exempelvis har indikatorstrån där färgen på borststråna bleknar i takt med att du använder borsthuvudet. Påminnelsen med BrushSync är baserad på den totala tid du har borstat samt hur mycket tryck du använt.
  image:read_more_diamondclean

  Philips
  Eltandborstar

  Relaterade artiklar

  • Missfärgade tänder - Så får du bort fläckar på tänderna

   Missfärgade tänder - Så får du bort fläckar på tänderna

  • Varför får man tandvärk? Allt om ont i tänderna

   Varför får man tandvärk? Allt om ont i tänderna

  • Vad är tandsten & så förebygger du det

   Vad är tandsten & så förebygger du det

  • 7 fördelar med en eltandborste

   7 fördelar med en eltandborste

  • Kan man ta bort tandsten själv?

   Kan man ta bort tandsten själv?

  • Hål i tänderna - Enkla tips för att förebygga

   Hål i tänderna - Enkla tips för att förebygga

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.