0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Vikingaskägg: Ett trendigt långskägg

    Reading time: 6 mins

    En man med glasögon och vikingaskägg.

    Ett klassiskt vikingaskägg är ett långskägg som stått sig i hundratals år och än idag ses som en symbol för manlighet och visdom. Oavsett om du vill utstråla just detta, eller bara inspirerats av den senaste vikingaserien på tv, har vi tipsen på hur du fixar stilen med långt hår och skägg.

     

    Denna kompromisslösa och naturliga stil passar nästan alla – oavsett om du har mörkt eller blont skägg. Det enda som krävs är riklig skäggväxt och tålamod. Fortsätt läsa för en steg-för-steg-guide till hur du odlar, trimmar och sköter om ett äkta vikingaskägg!

    En man med skägg och lockigt hår sitter i en bil.

    5 steg till ett vikingaskägg

     

    1. Innan du börjar odla ditt långskägg

     

    Se till att först trimma ditt skägg till en jämn längd innan du börjar odla ett långt skägg. Detta gör att det växer ut jämnt och snyggt vilket gör det enklare för dig att hålla det i styr. Använd en trimmer med justerbar precisionskam, som OneBlade Pro, för en jämn finish. OneBlade Pro har 14 längdinställningar som du kan välja mellan för att få till en passande längd. Avsluta med att snygga till runt kanterna med det innovativa dubbelsidiga bladet som passar perfekt till en enkel och noggrann rakning kring nacke, kindlinje och mun.

    2. Ge ditt vikingaskägg tid att växa

     

    Anledningen till att långskägg ibland kallas ”yeard beard” är att det tar minst ett år, year, för det att växa ut. Även om detta inte är helt sant behöver du ändå en stor dos tålamod för att lyckas med ett långt skägg. Ett vikingaskägg växer runt hela ansiktet, från polisongerna till hakan, och fortsätter sen en bra bit ner. I genomsnitt växer skäggstråna runt 0,4 mm snabbare än håret på ditt huvud per dag, och det lär ta minst fyra veckor för ditt långskägg att växa ut. Se till att kontinuerligt trimma ditt skägg runt kinderna mer än på hakan. Låt håret på hakan växa ut och trimma det lite lätt i ändarna i stället för att skapa hårda kanter. Välj längd och stil efter de ansiktsdrag du vill framhäva och prova dig fram om du inte är säker.

    3. Så trimmar du långt skägg och vikingaskägg


    Även de mest robusta och vildare skäggtyperna behöver omvårdnad och uppmärksamhet. Ett riktigt bra vikingaskägg och långskägg är i allmänhet välvårdade, mjuka och välskötta. För att bli respekterad på logen bör du först tvätta och kamma skägget och låta det torka naturligt då det är lättare att bedöma längden när det är torrt.

     

    Använd din trimmer för att snygga till det på längden och raka av eventuella utstickande skäggstrån innan du fortsätter jobba med själva formen. Använd ett dubbelsidigt rakblad för att raka längs halsen, kindlinjen och runt munnen för att skapa en definierad, snygg och symmetrisk form. OneBlade Pro gör det enkelt för dig att trimma raka linjer, oavsett skägglängd. Var bara noga med att inte trimma kanterna på din mustasch – de ska vara långa.

    Vad du behöver

    4. Skötsel av vikingaskägg

     

    Du vill kunna sporta ett välvårdat långt hår och skägg och lyckas med ditt vikingaskägg utan att det ser barbariskt och ovårdat ut. Använd ett vårdande skäggschampo som inte tar bort naturliga oljor, och vid behov ett balsam. Vissa moderna vikingar kanske till och med väljer att undvika schampo för att endast använda sig av oljor, exempelvis tea tree-olja, för att hålla sitt vikingaskägg spänstigt, mjukt och glänsande.

     

    Tänk på att regelbundet applicera skäggolja eller balsam och rengör huden under ditt långskägg för att ta bort döda hudceller, svett och smuts. På så sätt förhindrar du hudirritation och klåda och främjar skäggväxten. Fördela oljan och forma skägget med en bredtandad kam av naturmaterial så att håret inte slits eller bir statiskt. Avsluta med att borsta till det med en skäggborste.

     

    Om ditt skägg tenderar att bli rufsigt kan du använda en skäggborste med kortare borst för att få stråna att ligga åt rätt håll. Skäggvax är också en bra produkt för att ge din mustasch stadga och forma dina mustaschändar.

    En man med svart keps och ett långt helskägg I fläta.

    5. Bli legendarisk med ett flätat vikingaskägg

     

    Skillnaden mellan ett vanligt långt skägg från ett äkta vikingaskägg är såklart flätor! Om ditt långskägg inte är tillräckligt originellt för dig kan du helt enkelt fläta det, precis som vikingarna gjorde för hundratals år sedan. Du kan även smycka dina flätor ytterligare med skäggpärlor. Välj rätt utsmyckning efter hårfärg: mörka pärlor i ett blont skägg ger exempelvis en starkare kontrast än ljusa.  

    Extra tips för ditt vikingaskägg

     

    Ett vikingaskägg är en variant av ett klassiskt långt skägg som du kan göra personligt med exempelvis flätor och olika skäggfrisyrer. Tänk bara på att alltid vara uppmärksam på den traditionella V-formen som måste trimmas om och om igen för att hålla skägget i toppform.

     

    Ett av de mest ikoniska vikingaskäggen är ”Ragnar Lothbrok-skägget”, uppkallat efter karaktären med samma namn i serien Vikings. Hans distinkta flätade hästsvans med rakade sidor, kombinerat med ett vilt men förvånansvärt välskött vikingaskägg är en stor del av hans look.

     

    Om du planerar att odla ett vikingaskägg behöver du framför allt ha tålamod och en riklig skäggväxt. Eftersom denna skäggtyp kräver mycket skötsel är det bara ett fåtal skäggbärare som vågar sig in på området, men om du är villig att investera tiden som krävs blir du belönad med en unik look som är lika elegant som djärv.

    Allt en man behöver

    Vad du än letar efter: trimning, styling, rakning... så erbjuder Philips rätt verktyg

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.