1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Produkter

  Ge barnen goda sömnvanor  

   

  Vi har alla sett dem: gnälliga och kinkiga barn som gråter för ingenting mitt på dagen. De är förmodligen utmattade eftersom de inte har sovit ordentligt på natten.

   

  Sömnbrist kan vara särskilt jobbigt för barn, eftersom de får svårt att vara uppmärksamma eller koncentrera sig i skolan, uppföra sig ordentligt och komma ihåg vad de lärt sig. Det kan till och med försämra deras immunförsvar så att de oftare drabbas av förkylningar och influensa.

   

  Experter menar att hälsosamma sömnvanor bör införas under tidig barndom och upprätthållas under hela uppväxten för att främja barnets välbefinnande och allmänna hälsa.

  Låt oss ta en titt på några av de saker som föräldrar kan göra för att hjälpa sina barn att skapa och tillämpa goda sömnvanor:

   

  Tidig läggningstid. Barn behöver ungefär 11 timmars sömn varje natt fram tills de är 11 år, säger Tamiko Kelly, som är certifierad sömnkonsult för föräldrar och barn i Austin, Texas. ”Om barn går och lägger sig mellan kl. 19.00 och 20.00 varje kväll får de tillräckligt med vila.”

   

  Skapa en rutin och använd den vid vila på dagen och läggdags. Du behöver inte ha ett detaljerat eller invecklat system, snabbt och enkelt är bäst. ”Bad, läsning, godnatt är min favorit”, säger Kelly.

   

  Stäng av. ”Stäng av elektroniken en timme eller två före läggdags. Om barn spelar tv-spel eller tittar på tv i en timme före läggdags ökar aktiviteten i hjärnan och de blir ofta pigga precis innan de ska gå och lägga sig”, säger Kelly. ”Då kan de ha extremt svårt att varva ned och göra sig redo för sömn.” Men genom att stänga av all elektronik en timme eller två före läggdags kan barnet varva ned och koppla av så att det blir lättare att somna.

   

  Skicka dem inte till sängs hungriga.  Genom ett litet mellanmål, till exempel ett glas mjölk, en bit frukt eller flingor och mjölk, kan du undvika att magen kurrar, vilket kan göra det svårt för ett barn att somna. Men se till att de bara äter något litet: en tung måltid en timme eller två före läggdags kan också störa sömnen.

   

  Undvik koffein.  Undvik att ge barnet något som innehåller koffein (energidrycker, iste, choklad, läsk osv.) minst fyra timmar före läggdags.

   

  Undvik onödigt spring.  Använd verktyg som till exempel en klocka eller ett belöningssystem för att hindra barn från att stiga upp efter att de har lagt sig. Det finns särskilda klockor för småbarn som är blå medan det är dags att sova och ändras till gul på morgonen, vilket visar barnet att det går bra att stiga upp. ”Ett belöningssystem ger ditt barn incitament för att stanna i sängen”, säger Kelly. ”De kan till exempel få ett grönt klistermärke för varje natt de stannar i sängen och efter att ha fått fem gröna klistermärken får de en särskild belöning.”

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.