0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Vad är tandköttsproblem?


  När vi tänker på tandköttsproblem antar vi ofta automatiskt att det är ett ovanligt problem som inte så många lider av. Tyvärr är tandköttsproblem faktiskt ganska vanligt - ca 44 % av Sveriges befolkning. I början kan symptomen vara diffusa. Det finns olika tandköttsproblem i en ”varierande skala”, från mild tandköttsinflammation (blödande tandkött, även kallat gingivit) till något mycket allvarligare som parodontit (kan leda till tandlossning).

  Vad orsakar parodontit?


  Munnen är en grogrund för bakterier. De finns i saliven, maten som du äter, och växer på tänderna om du inte borstar dem ordentligt. Parodontit är faktiskt en bakterieinfektion som startar när plack blir kvar för länge på tänderna vilket orsakar inflammation i och omkring tandköttet. Då börjar tandköttet dras tillbaka från tänderna och benet under exponeras.

  Symptom på parodontit


  Parodontit är ett framskridet stadium av gingivit, som är tandköttsinflammation. När problemet blir allvarligare kan tandköttet blöda ibland när du borstar tänderna eller äter. Tandköttet kan även dras tillbaka från tänderna och lämna ett utrymme mellan dem. I allvarliga fall kan tandlossning inträffa.

  Så här behandlas parodontit


  Behandlingen för parodontit beror på hur allvarligt fallet är. I mildare fall kan professionell tandrengöring avlägsna all extra plack och tandsten från tänderna. Vid borttagning av plack och tandsten arbetar man från under tandköttskanten och uppåt. I allvarliga fall krävs eventuellt kirurgiskt ingrepp. Det bästa sättet att behandla parodontit är att aldrig få det – att borsta tänderna två gånger om dagen och använda tandtråd en gång om dagen med Philips AirFloss är en utmärkt början.

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.