Pastan från min Philips-pastamaskin går lätt sönder
Publicerad på 27 oktober 2022
Du behöver inte oroa dig om pastan från Philips-pastamaskinen lätt går sönder: Följ bara de här tipsen.
Om det mjöl-/vatten-förhållande som används inte är det rekommenderade kan pastan gå sönder.
För att åtgärda detta kopplar du bort pastamaskinen från strömkällan och kasserar degen.
Rengör sedan apparaten och följ de här instruktionerna för att starta om pastatillverkningsprocessen (se kapitlet Använda pastamaskinen i användarhandboken för mer detaljerade anvisningar):
Förbered ingredienserna.
Ta bort locket till blandningsbehållaren.
Häll mjölet i behållaren.
Stäng locket ordentligt.
Mät upp rätt mängd vatten enligt Recepttabell för pasta nedan.
Om vatten-/mjölförhållandet är korrekt bör degen ha följande konsistens:
Den ska vara smulig och verka ganska torr. Den här konsistensen behövs eftersom utpressningskraften sedan förvandlar det till den perfekta pastadegen.
Obs! Använd en köksvåg för att mäta mjölvikten mer exakt. Degen ska se ut så här:
För perfekt resultat ska du använda vanligt vetemjöl eller mjöl med högre proteinhalt (mer information finns i kapitlet Använda pastamaskinen i användarhandboken eller den medföljande receptboken).
Obs! Använd en köksvåg om du vill mäta mjölvikten mer exakt.