Som en påminnelse är det halvljus som oftast används vid dåligt väder, under snöfall, regn och till och med dimma (med dimljus dessutom eller istället).
Regn, snö, is, dimma … På vintern gör väderförhållandena vägen farlig och det är också mörkare. Därför är det viktigt att förbereda utrustningen ordentligt innan det dåliga vädret kommer.
När vi förbereder ett fordon inför vintern tänker vi ofta mer på däck än på belysning. Ändå är kraftfull belysning av god kvalitet avgörande för att bättre kunna förutse faror. Nyckeln till säkerhet är reaktionshastigheten: utformade som de är för optimal sikt och prestanda kan fordonsbelysningen Philips X-tremeVision förkorta förarens reaktionstid med upp till två sekunder. De ger 130 % mer ljus på vägen (med en färgtemperatur som kan nå 3700K) och är de kraftfullaste lamporna på marknaden. Deras ljusstrålar kan nå 130 meter, vilket är 45 meter längre än standardlamporna.
Så här kan du förbereda dig bättre: Checklista inför vintern Om du kör under vintern ska du kontrollera vissa saker innan du ger dig av. 1. Belysning: byt trasiga lampor, rengör lamporna och kontrollera inställningarna 2. Batteristatus: batteriet utsätts för stora påfrestningar på vintern eftersom det används för att driva lampor, elektrisk defroster, strålkastare och värme. Det innebär att effektiviteten kan sjunka med en tredjedel vid temperaturer under 0 °C. 3. Nivåer: kontrollera oljenivån och fyll på behållaren mellan de två skårorna på mätstickan utan att överskrida maxnivån. Kontrollera kylarvätskenivån när motorn är kall och fyll på frostskyddsmedel i spolarvätskan 4. Däcktryck (inklusive reservdäcket): bi rekommenderar att du ökar det normala användningstrycket med 0,2 till 0,3 bar när utomhustemperaturen är låg 5. Däckslitage: kontrollera mönsterdjupet med en djupmätare. Det ska vara minst 1,6 mm över hela däckets omkrets 6. Värmesystemet: kontrollera nivån av flytande kylmedel i luftkonditioneringen och byt ut vätskan vart tredje år (ska utföras av en mekaniker). Kontrollera skicket på luftfiltret inne i bilen och behållaren/torkaren 7. Torkarblad: de måste vara rena. Kontrollera även skicket på torkarbladens gummi.
Guide till att hitta rätt lampa
Köp Philips fordonsprodukter online eller i en butik nära dig
Behöver du en ersättningsstrålkastare från Philips till din bil?
Philips högsta prioritet är att ge kunder som köper äkta Philips-produkter maximal tillfredsställelse
Så här byter du strålkastarlampa på din Peugeot 308
Så här byter du strålkastarlampa på din Range Rover Evoque
Så här byter du strålkastarlampa på din Mini Cooper Countryman
Så här byter du strålkastarlampa på din Volkswagen Golf VII