0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Kan tonåringars betyg förbättras om de sover längre?          

     

    Föräldrar till tonåringar kan intyga att det kan vara svårt, om inte omöjligt, att få dem att stiga upp på morgonen. Jurister i Maryland undersöker just nu om tonåringar skulle kunna få mer sömn genom att låta skolan starta senare, vilket skulle kunna hjälpa dem att förbättra sina betyg.

     

     

    I april godkändes ett lagförslag i Maryland enligt vilket statliga hälsovårdsmyndigheter ska genomföra en studie av elevernas sömnbehov och erfarenheter från de skolsystem som har valt att förskjuta skoltiderna, enligt en artikel i Washington Post.

     

    Avsikten är att ta reda på om eleverna kan vara hjälpta av att börja skolan senare och på så sätt få mer sömn, och hur det kan påverka deras inlärningsförmåga. Lagförslaget har många förespråkare, allt från lärare till opinionsbildare och sömnspecialister.

     

    ”Det här är den första statsomfattande åtgärden”, säger Merry Eisner-Heidorn, som är lagstiftningsansvarig för den nationella opinionsgruppen Start School Later, i artikeln i Washington Post. ”Det är första gången detta undersöks så här. Det är enormt och alla intressenter är inblandade.”

     

    I artikeln konstaterades att förespråkare för senare skolstart på gymnasiet hänvisar till forskning som visar att sömnbrist har kunnat kopplas till problem som depression, fetma och bilolyckor.

     

    Enligt National Sleep Foundation behöver tonåringar cirka 9 ¼ timmars sömn varje natt för att fungera som bäst. Konsekvenserna av för lite sömn kan vara försämrad kognitiv inlärning och förmåga att lösa problem, en ökning av aggressivt eller olämpligt beteende och till och med en ökning av akne, noterar NSF.

     

    Den statligt sanktionerade studien, som beräknas slutföras i slutet av 2014, är tänkt att omfatta en granskning av vetenskapen om barns sömnbehov, fördelarna med tillräcklig vila och hur sömnbrist påverkar den akademiska prestationen, enligt artikeln. Den är också tänkt att granska hur skolaktiviteterna påverkades i områdena med ändrade skoltider.

     

    Församlingsledamot Aruna Miller, huvudsponsor för lagförslaget, tror att eleverna skulle kunna uppvisa resultat som de för närvarande inte kan på grund av sömnbrist.

     

    ”Studier visar nu att när skolorna börjar för tidigt, särskilt för gymnasieelever, kan eleverna inte ta till sig all information”, säger hon i artikeln. ”Sömnbrist påverkar inte bara deras hälsa utan även deras betyg.”

     

    I takt med att fler personer blir medvetna om riskerna med sömnbrist kan initiativet i Maryland bli ett rättesnöre för andra stater. Och eleverna lär inte klaga över att de får sova lite längre.

     

     

     

     

     

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.