0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  För barn som ska lära sig dricka själv


  Hitta den bästa pipmuggen för ditt barn

  När kan man börja låta barnet börja dricka ur pipmugg? Övergången från flaska till pipmugg blir lättare om man delar upp det i steg. Här är Philips Avents guide för att göra övergången från nappflaska till pipmugg så smidig som möjligt – samt information om vilken mugg som passar ditt barn bäst just nu.

  En liten bebis kan väldigt tidigt hålla i nappflaskan själv, men det är svårare att få dom att hålla i glas eller muggar utan att spilla. När barnet ska börja äta underlättar det med speciella bestick och tallrikar som är utformade för små händer, och likadant är det så klart med muggar. En drickmugg med pip är bra för det lilla barnet som ska börja öva på att dricka själv. Med pipmugg blir det mycket mindre spill och vilket är skönt både för barn och föräldrar. Det finns olika typer av pipmuggar och man får ibland pröva sig fram till vad just ditt barn trivs bäst med.

   

  När ska barn gå från nappflaska till pipmugg?

  I allmänhet tar det omkring 15 månader för barn att helt och hållet övergå till mugg från flaska, om de börjar vid fyra månaders ålder. Vi anger ålder på våra pipmuggar men kom ihåg att det bara är en fingervisning! Varje barn lär sig i sin egen takt och det är inte ovanligt att man börjar med pipmugg närmare ett år. För att lära sig att dricka som en vuxen måste ditt barn utveckla mer avancerade motoriska färdigheter och även lära sig att koordinera öga-handrörelser.

   

  Fyra steg för att lära ditt barn att dricka själv:

   

  Steg 1: Lära sig att dricka med handtag

  Börja genom att låta ditt barn öva på att bara hålla i en pipmugg. Du kan smyga in detta när du fortfarande flaskmatar genom att använda Philips Avents träningsmugg. Barnet håller i mjuka handtag som är enkla att greppa och dricker samtidigt ur en välbekant dinapp.

   

  Lämplig ålder: fyra månader och uppåt, för de som kan sitta upprätt med stöd

   

  Steg 2: Lära sig att dricka ur en pip

  Det krävs lite mer finess av barnet att dricka ur pipmugg än en dinapp för att suga ut vätskan. Att lära sig dricka ur pip främjar övergången från att suga till att dricka självständigt, vilket vanligtvis sker omkring sex månaders ålder. För att underlätta dessa första små klunkar har vi skapat en mjuk och flexibel pip som känns mjuk mot tandköttet. När barnet börjar använda tänderna mer kan du byta till en hårdare pip.

   

  Lämplig ålder: sex månader och uppåt, för de som kan sitta i barnstol

   

  Steg 3: Lära sig att dricka ur mugg med sugrör

  Nästa steg i ditt barns väg till att dricka som en vuxen är att lära sig att dricka ur ett sugrör. Det blir ett naturligt steg nu när barnet har lärt sig att dricka ur en pip. Att dricka ur en mugg med lock och sugrör hjälper barnet att utveckla mer avancerade motoriska färdigheter och det är något de har med sig hela livet. Philips Avent har särskilt anpassade muggar med sugrör för barn från ca tolv månader.

   

  Lämplig ålder: tolv månader och uppåt, för de som lärt sig att krypa

   

  Steg 4: Lära sig att dricka från kanten på muggen

  Slutligen är det dags för det sista steget: att dricka från kanten på muggen, som en vuxen. Men denna mugg är ändå specialdesignad för att undvika spill så oroa dig inte, det här steget är inte så kladdigt som du tror! Vår vuxenmugg har en spillsäker ventil som endast aktiveras när barnet trycker läpparna mot kanten.

   

  Lämplig ålder: tolv månader och uppåt, för de som lärt sig att krypa

   

  Välj rätt pipmugg för att underlätta ditt barns utveckling

  Som utgångspunkt kan du använda åldersangivelserna för att hitta en pipmugg som passar ditt barns utvecklingsfas. Men kom ihåg att det inte finns några fasta regler. Alla barn är olika, och ditt barn kanske inte sitter upprätt själv ännu, eller behöver lite mer tid för att få grepp om att hålla i en mugg. Det viktiga är att välja en mugg som ger barnet stöd i utvecklingen och hjälper det att nå nästa steg. Så guiden är tänkt som en riktlinje utifrån åldersangivelserna, men som alltid är det bäst att använda sitt eget omdöme och anpassa det efter just ditt barns utvecklingskurva.

   

  De flesta av Avents muggar är kompatibla

  De flesta av Philips Avent pipmuggar, pipar och lock är utbytbara. Du kan alltså enkelt använda samma pip på flera olika muggar, eller sätta en pip på en flaska. I allmänhet rekommenderar vi att du byter pip eller lock på barnets nappflaska eller pipmugg var tredje månad.

   

  Vill du se hela vårt utbud av muggar för småbarn - Klicka här!

  Relaterade produkter

  Relaterade artiklar

  • Hitta bästa babyvakten för dig och din bebis

   Babyövervakare och termometrar

   Hitta bästa babyvakten för dig och din bebis

   Läs mer
  • Få din bebis att sova bättre

   Babyövervakare och termometrar

   Få din bebis att sova bättre

   Läs mer

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.