Viktig information om säkerhetsmeddelandet angående vissa Philips Respironics sömn- och andningsapparater Läs mer
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder
Viktig information om säkerhetsmeddelandet angående vissa Philips Respironics sömn- och andningsapparater Läs mer
1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Vad är det för skillnad IPL och hårborttagning med laser egentligen?

  Oönskad hårväxt upplevs ofta som både jobbigt och frustrerande. Om man tycker det är jobbigt med sin hårväxt finns det många olika metoder att ta till, men vill man ha en långverkande metod är utbudet något mindre. De fyra vanligaste metoderna för långvarig hårborttagning är laser, IPL, diatermi eller elektrolys. Vid elektrolys och diatermi förs en nål ner i hårsäcken som hettar upp hårsäcken så att den dör, medan laser och IPL använder ljus för att ta bort håret. Den här artikeln fokuserar på skillnaden mellan laser och IPL.

  Vilken hårborttagningsmetod passar dig bäst?

  Fråga chatboten!

  Skillnaden mellan laser och IPL är ljusets våglängder

  Många tror att IPL och laser är samma sak, men det stämmer inte. Rent tekniskt skiljer sig ljuset och våglängderna åt, laser använder ljus på en våglängd medan IPL är ett bredspekrat ljus med fler våglängder. Båda metoderna kan användas för hårborttagning med långvarigt resultat, med Lumea IPL har Philips utvecklat en IPL-lösning som är effektiv och säker för hemmabruk.

   

  Laser har ljus av en enda färg

  En laser är en ljuskälla som avger ljus av en "enkel våglängd", vilket betyder ljus i en enda färg. Det finns många olika typer av lasrar, alla har utvecklats med sin egen ljusfärg. För hårborttagning med laser måste man använda laser med en ljusfärg som kan absorberas av pigmentet i håret och hårsäcken, så kallad melanin. Melanin kan absorbera många olika ljusfärger, och för hårborttagning ska man använda lasrar som avger rött eller infrarött ljus. Andra färger som blå eller grön ska inte användas eftersom de även absorberas av blodet och andra hudskikt.

   

  IPL innehåller många olika ljusfärger

  Vid IPL (Intense Pulse Light) är ljuskällan en blixtlampa, precis som en kameralampa. Ett blixtljus avger en puls av vitt ljus som innehåller alla färger av ljus inklusive UV, blå, grön, gul, orange, röd och infraröd. För hårborttagning med IPL absorberas ljuset av hårets melanin vilket betyder att man måste filtrera bort det orangea, röda samt infraröda ljuset eftersom de likt vid laserbehandling också kan absorberas av blodet eller andra hudskikt. Man filtrerar även bort UV-ljuset. Därför har Lumea och andra IPL-enheter ett filter mellan blixtlampan och huden.

   

  IPL för hemmabruk

  Ljuspulserna i Philips Lumea är inte fullt lika starka som de som används på salong, vilket innebär att metoden inte ger permanent hårborttagning utan behandlingen måste upprepas med jämna mellanrum. Philips Lumea avger lätta ljuspulser mot hårrötterna. Ljuset absorberas av melaninet (pigmentet) i håret och omvandlas till ljusenergi (värme). Värmen stimulerar hårsäcken att gå in i en vilofas. Resultatet blir att håret faller av och återväxt förhindras, vilket leder till att mängden hår som växer ut gradvis minskar. Du bör upprepa behandlingen var fjärde till var åttonde vecka för att förhindra att hårrötterna börjar producera hårstrån igen.

   

  Hur säkert är det att använda IPL själv?
  Professionella IPL-behandlingar har redan funnits i 25 år och inga undersökningar har indikerat uppkomst av hudcancer eller fertilitetsproblem. Det har heller inte rapporterats om några allvarliga bieffekter eller skador från långvarig IPL-användning. Philips Lumea har utvecklats i samarbete med ledande dermatologer och har testats på över 2 000 kvinnor. Den uppfyller alla säkerhetsföreskrifter för IPL-lösningar för hemmabruk. Som med alla hudprodukter är det viktigt att använda produkten enligt användarmanualen. Lumea IPL kommer inte att skada din hud, men det kan finnas kortvariga hudreaktioner som lite rodnad vilka är helt ofarliga. Om Lumea IPL används på en solbränd hud vid för hög inställning, kan pigmenteringen lokalt bli mörkare (hyperpigmentering) men denna effekt är också tillfällig.

  Vill du veta mer om Lumea IPL?

  Philips Lumea IP är ljusbaserad hårborttagning med långvarigt resultat. Med Philips Lumea IPL slipper du bieffekterna av rakning, vaxning, eller hårborttagningsmedel och kan istället njuta av len och hårfri hud med långvarigt resultat.

  Se andra artiklar

  • 4 myter om IPL

   Hårborttagning

   4 myter om IPL

   Läs mer
  • Vad är det för skillnad på laser och IPL

   Hårborttagning

   Vad är det för skillnad på laser och IPL

   Läs mer
  • Bikinilinjen - Raka, trimma eller epilera

   Hårborttagning

   Bikinilinjen - Raka, trimma eller epilera

   Läs mer

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.