1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Juica hemma och må bättre

  Varför är det bra att juica?

   

  Grönsaker är en viktig del av en hälsosam kost, men det kan vara svårt att få i sig tillräckligt mycket grönsaker, speciellt i vår alltmer hektiska vardag. Hemmagjorda, färskpressade grönsaksjuicer är ett enkelt sätt att lägga till mer grönsaker i den dagliga kosten. Ett hektiskt liv behöver inte stå i vägen för en hälsosam kost. 

   

  Världshälsoorganisationens rekommenderade intag av frukt och grönsaker är minst 400 gram dagligen, detta för att motverka kroniska sjukdomar som hjärtsjukdomar, cancer, diabetes och fetma.  

   

  Hur kan man tillsätta mer frukt och grönsaker i sin dagliga kost på ett enkelt sätt?

  Juica frukt och grönt och få dig vitaminer, mineraler och fibrer

   

  Det kan vara en utmaning att lyckas få i sig den rekommenderade mängden frukt och grönsaker varje dag, vecka efter vecka. Många äter hemma allt mer sällan, och det kan vara svårt att hitta tid att förbereda grönsaker till maten, och många tycker helt enkelt inte om grönsaker. Att juica frukt och grönsaker gör det lättare att tillsätta mer grönsaker i den dagliga kosten, eftersom ett enda glas frukt- och grönsaksjuice ger dig många vitaminer, mineraler samt fibrer. 

   

  Att göra egen, färskpressad juice ger dig full kontroll över vad juicen innehåller. Färdiggjorda juicer innehåller ibland höga halter av socker, vilket du kan kontrollera själv genom val av ingredienser. Dessutom är ju färskt helt enkelt godast..

  Gör det lättare att få barnen att äta grönsaker.

  Få barnen att gilla grönsaker

   

  Det är också vanligt att barn inte gillar grönt, trots att de lika mycket som oss vuxna är i behov av rikligt med grönsaker. Många föräldrar upplever att det är betydligt enklare att smyga ner en broccoli i den färskpressade äppel- och gurkjuicen, än att få barnen att äta kokt broccoli till maten!

  Upptäck mer

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.