Sätt i knådningsverktyget i skålen och tillsätt sedan mjöl, smör, vinäger och en nypa salt. Kör tills degen är väl genomarbetad. Tillsätt 1-2 msk kallt vatten om degen är för smulig.
Mjöla bakbord och kavel, kavla ut degen. Vik degen tre gånger, vik sedan igen och kavla till en tunn rundel. Vik sedan degen tre gånger (igen!), vik en gång till och täck med plastfolie. Lägg degen 30 minuter i kylskåpet
Värm ugnen till 200 ºC. Blanda lök, dill, persilja och citronskal. Krydda med salt och peppar. Kavla ut degen i en tunn rektangel och skär av en bit som kan täcka formen som ett lock. Skär ut ett litet hål i mitten av locket. Täck terrinens botten och sidor med resten av degen. Fyll terrinen med växlande lager med forellfilé och blandade örter.
Vik in överflödig deg (som hänger över kanten) och sätt på deglocket. Tryck ihop för att försegla. Placera formen en rad under ugnens mitt och grädda 40-45 minuter, tills pajen är gyllenbrun.
Under tiden blötlägger du gelatinet. Hetta upp fiskfonden och citronsaften. Pressa ut vattnet ur gelatinet och lös upp genom att blanda i den varma vätskan. Låt svalna och stelna lite (det blir ungefär som gelé). Ta ut terrinen och låt stå i 15 minuter. Häll gelatinblandningen genom hålet i locket med en tratt, tills terrinen är full. Låt sedan svalna så att vätskan kan sprida och sig och stelna.
Sätt terrinen i kylskåpet, minst 2 timmar. Skär upp och servera.
Genom att klicka på länken kommer du att lämna den officiella Philips Electronics Ltd. ("Philips") webbplats. Alla länkar till tredje parts webbplatser som kan visas på denna webbplats tillhandahålls endast för din bekvämlighet och representerar inte på något sätt någon anknytning till eller stöd för informationen som tillhandahålls på dessa länkade webbplatser. Philips lämnar inga utfästelser eller garantier av något slag med avseende på tredje parts webbplatser eller informationen däri.