• Fördelar med Philips Shop

  • 30 dagars returgaranti

  • 2 års garanti

  • Fri frakt

1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Sverige

    Minipizzor med basilika och broccoli

    För ett grönt pizzaparty

    Portioner 4 p, Tillagningstid 40 m

    Ingredienser

    • 1 paket snabbjäst (7 g)
    • 500 g mjöl
    • - bakplåt, smord
    • 300-400 g broccoliblommor
    • 2 matskedar olivolja, extra virgin
    • 30 g färsk basilika
    • 1 vitlöksklyfta, finhackad
    • 2 dl crème fraîche
    • nymalen svartpeppar
    • 3 färsklökar, i bitar på 1 cm
    • 150 g pizzaost

    Så här gör du:

    • 'Sätt i knådningstillbehöret i köksassistenten och lägg mjöl och jäst i skålen. Blanda samman allt och häll i olivolja och 2,5 dl ljummet vatten i en tunn stråle genom matningsröret. Låt köksassistenten gå tills degen är ordentligt blandad. Avsluta sedan med att knåda för hand på ett mjölat underlag i några sekunder.
    • Forma till en boll och låt jäsa 30 minuter, på en varm plats i en skål täckt med plastfolie.
    • Värm ugnen till 220°C. Koka broccoliblommorna i saltat vatten i 3-4 minuter tills de blir al dente. Lägg i ett durkslag och skölj med kallt vatten och låt rinna av.
    • Skölj skålen och tillsätt sedan basilika och vitlök och hacka fint. Tillsätt crème fraîche och blanda tills du får en härlig grön sås. Krydda efter behag.
    • Dela degen i 4 bitar och lägg dem på ett mjölat underlag. Forma varje del så att den blir rund, med en diameter på cirka 15 cm och lägg dem på en bakplåt.
    • Bred ut basilikablandningen över pizzorna och toppa med broccoliblommor och färsklök. Strö över ost. Baka pizzorna i mitten av ugnen i 15 minuter tills de blir gyllenbruna.
    • 40 minuters tillagningstid + 30 minuter för jäsning.
    Minipizzor med basilika och broccoli