0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 3 Min

  Så gör du goda och nyttiga gröna smoothies

   

  Om du inte testat en nyttig grönsakssmoothie tidigare är det dags. De är trendiga, lätta att förbereda till frukosten på morgonen och, ännu viktigare, de är fantastiskt goda. När du väl känner till grunderna för hur man gör en grön smoothie kan du göra så många olika varianter som du vill. Nu kör vi!

  Nyttig grön smoothie

  Nyttig grön smoothie: Recept

   

  Letar du efter ett enkelt recept på grön smoothie? Här är de grundläggande ingredienserna som de flesta gröna smoothie recepten för nybörjare behöver och två enkla steg för att skapa din nyttiga gröna smoothie.

   

  Ingredienser:

   

  • 80 g bladgrönsaker (spenat eller grönkål)
  • 240 ml vätska (vatten, kokosvatten eller mandelmjölk)
  • Valfri frukt

   

  Tillagning:

   

  1. Lägg alla ingredienser i en mixer som klarar av att förbereda smoothies, så som Philips Avance Collection Blender.
  2. Mixa och din smoothie är klar.

   

  Så enkelt är det att göra en god grön smoothie! Tänk på: det är bäst att dricka gröna smoothies direkt efter att du förberett dem.

  Vad du behöver

  Att göra en nyttig grön smoothien

   

  Nu när du känner till grunderna för hur du gör en grön smoothie kan du skapa hur många enkla och nyttiga grönsakssmoothie recept bara genom att ändra ingredienserna du använder. Här är några tips att testa när du experimenterar med gröna smoothie recept.

   

  • Eftersom bladgrönsaker innehåller mycket vätska kan en grön bladsmoothie lätt bli vattnig. Du kan kompensera för detta med den frukt du väljer. Banan, persika eller avokado till exempel, kommer att ge din smoothie en tjockare konsistens. Prova en grön smoothie med spenat , som görs med just spenat som bas och fryst banan för att göra smoothien tjockare.
  • Var inte rädd för att experimentera med dina ingredienser – så länge de är ätbara! Spenat, grönkål och kål är klassiker, men visste du att du också kan göra enkla gröna smoothies av toppen av morötter?
  • Du behöver inte hålla dig till bara en frukt eller en grönsak per smoothie. Vår spenat- och hallonsmoothie använder till exempel hallon, ananas och banan.
  • Fokusera inte så mycket på den gröna estetiken att du går miste om läckra smakkombinationer. Prova att skära upp några jordgubbar, mango eller andra ljusa frukter och lägg dem i din gröna smoothie. Kontrasten kommer att se bra ut och smaka ännu bättre.
  • För ytterligare protein och konsistens kan du prova att lägga till nötter eller frön till din smoothie, till exempel hampafrön. Exempelvis innehåller 100g hampafrön hela 31,6 g protein.1

   

  En av de stora fördelarna med ett grön smoothie recept är hur mångsidiga de är. Det finns gott om recept på gröna smoothies där ute, och du kan alltid justera dem för att göra smoothien lite mer personlig. Glöm inte att experimentera och njuta av slutresultatet med en utsökt, nyttig grön smoothie från recepten du precis tagit del av.

   

  Source:
  1 Livsmedel Info

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.