1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    • Fördelar med Philips Shop

    • 30 dagars returgaranti

    • 2 års garanti

    Produkter

    Recept - Snittar på fryst gurka

    Ingredienser:

     
    500 gram högrev
    ½ dl riktigt smör och 1 msk olivolja
    1 msk vetemjöl
    Några cm rotselleri
    En morot
    En lök
    En kvist bladpersilja (OBS med stjälk, det är den som ger smak)
    Ett lagerblad (från mitt träd i verandan)
    5 hela vitpepparkorn
    1 flaska porter
    Ca 50 gram 80% mörk choklad (köp rättvisemärkt!)
    Ca 1 dl vispgrädde
    Ca 1 msk honung
     

    Portergryta med mörk choklad


    Gör så här:

    • Sätt en järngryta på 5:an en stund och värm upp, ta fram köttet ur kylen, öppna förpackningen och låt stå en halvtimme
    • Skala och skär en morot i bitar, en bit rotselleri och en lök i halvstora bitar
    • Häll i smör och olivolja
    • När smöret är brynt, lägg i köttet och höj värmen ytterligare. Peppra med både vit och svart peppar.
    • Stek tills köttet har en stekyta, lägg i grönsaker och rotfrukter och fräs med en kort stund
    • Pudra över vetemjöl och lägg i tomatpuré, låt fräsa en stund
    • Häll på porter och låt koka upp
    • Knäck i några bitar mörk choklad och rör hela tiden tills chokladen har löst sig
    • Lägg i en kvist persilja, med stjälk och några hela vitpepparkorn samt ett lagerblad
    • Sätt ner värmen till ca 3 och lägg på ett lock, koka i cirka 3 timmar
       

    Några minuter före servering, rör i grädde och honung. Servera med ris/potatis eller bara röda bönor. 
     

    Recept: Husmor Lisa