1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    • Fördelar med Philips Shop

    • 30 dagars returgaranti

    • 2 års garanti

    • Fri frakt

    Produkter

    Recept - Klassisk fisk- och skaldjurssoppa

    Ingredienser:

    (4 personer)

     
    400 g ekologiska blåmusslor
    200 g färska räkor
    400 g vit fisk exempelvis torsk, långa eller sej
    1 msk smör
    2 dl vermouth
    6 dl torrt, oekat vitt vin (jag sparar slattar till matlagningen och drar mig inte för att använda fina viner i maten)
    1/2 fänkål
    2 morötter
    3 små gula lökar
    1 dl grädde
    rivet skal från 2 citroner
    1 tsk gurkmeja
    salt, vitpeppar
     

    Klassisk fisk- och skaldjurssoppa


    Gör så här:

    • Riv skalet från citronerna.
    • Skala räkorna och lägg räkskal och citronskal direkt i en järnpanna utan smör (spara lite skal till serveringen). Låt rosta på låg värme i ca 20 minuter. Mot slutet, slå på vermouth, en dillkvist, vitpeppra och koka upp. Sila av.
    • Skala en lök, fräs i smör, slå på vinet. Skrubba musslorna och koka i vinet 3-5 minuter tills de öppnar sig. Släng alla musslor som inte öppnat sig, sila av vinet och lägg musslorna åt sidan.
    • Slå ihop musselspad och räkbuljong, låt koka med lock i cirka 20 minuter. Skär under tiden morötterna i julienne (om du orkar) dvs smala stavar, löken i klyftor och fänkålen i skivor. Hyvla av några fina strimlor av fänkål och morot med en skalare, spara.
    • Låt grönsaker och fisk koka med de sista fem minuterna och slå på grädden. Färga med lite gurkmeja och salta efter smak.
    • Lägg upp fisk, grönsaker och skaldjur i en vacker stapel mitt på en djup tallrik och häll på soppan. Dekorera med dill och rivet citronskal samt hyvlade fänkåls- och morotsstrån. Servera med rostat surdegsbröd.

     

    Recept: Husmor Lisa