1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    • Fördelar med Philips Shop

    • 30 dagars returgaranti

    • 2 års garanti

    Produkter

    Recept - Pasta med rostade tomater, rökt ost och bladgrönt

    Ingredienser:

     
    Ekologiska tomater, gärna plommontomater eller körsbärstomater
    1/2 dl olivolja av finaste kvalitet
    2 klyftor vitlök
    En rejäl bit rökt ost (alt mozarella och parmesan samt rökessens)
    En påse ekologiskt bladgrönt, gärna blandning av färsk spenat, ruccola och mangold för att få i hela magnesium och antioxidant-utbudet
    Svartpeppar från kvarn, örtsalt eller flingsalt
    1/2 pkt spaghetti
     

    Pasta med rostade tomater, rökt ost och bladgrönt


    Gör så här:

    • Sätt ugnen på 150 grader
    • Skär tomaterna i lagom stora bitar och lägg på en plåt, ringla över olivolja och kläm över vitlöken med vitlökspress
    • Låt stå i ugnen ca 15-20 minuter
    • Koka under tiden upp vatten och koka pastan angiven tid
    • Skär under tiden osten i kuber, ca 1 cm (parmesanen rivs på grova delen på rivjärnet)
    • När pastan är klar, häll av vatten och rör ned allt från ugnsplåten. 
    • Blanda snabbt i osten men rör inte för mycket, se bara till att det är jämt fördelat med ostkuber i kastrullen. Sättt på locket och låt stå ca 5 minuter. 
    • Rör sist ned rikligt med bladgrönt, vispa om och häll upp på djupa tallrikar. Rikligt med svartpeppar från kvarn och örtsalt. Svulla!

     


    Recept: Husmor Lisa