0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Amma offentligt

  Du kanske har vant dig vid att amma ditt barn, men hur är det med amning när du är ute? Här följer några användbara tips på hur du ammar offentligt för första gången.

  På språng med barnet


  Att gå hemifrån med en nyfödd kan kännas som en stor utmaning. Men om du känner att du vill gömma dig hemma så fort barnet blir hungrigt kommer du förmodligen att känna dig ännu mer bunden och isolerad. Och det här är en tid när du har möjlighet att njuta av resor och ett socialt liv.

   

  Kom ihåg att de flesta nyblivna mödrar har varit med om samma sak, och att det är helt accepterat att amma barnet när du är ute. Många mödrar upptäcker ofta att människor inte ens lägger märke till att de ammar och tror bara att mamman och barnet gosar lite.

  Varför ska jag amma utanför hemmet?


  Att amma utanför hemmet är bekvämt, hygieniskt och det naturligaste sättet för barnet att få i sig mat. Du kan vara stolt över det du gör och bli en av de till antalet ökande mödrar som gör amningen mer synlig och accepterad. Det är trots allt en av de viktigaste delarna av barnets dag.

  Var ska jag amma?


  Det blir allt lättare att hitta någonstans att amma offentligt som är mer privat. Många shoppinggallerior, varuhus, babyaffärer och stormarknader har speciella amningsrum där du kan amma och byta blöja på ditt barn.

  Känna sig bekväm


  Du kan känna dig bekvämare om du över hemma först, utan kuddar och i olika stolar. Prova olika typer av kläder som går lätt att knäppa upp, eller en amningströja.

   

  När du är redo att testa att amma offentligt ska du sätta dig i en bekväm stol med bra stöd. Om du tror att du kommer att känna dig besvärad kan du sitta med ryggen mot större delen av folkmassan på restaurangen eller kaféet. En scarf eller en sjal kan också göra det lättare att amma mer diskret. Dra den bara över din bara hud när barnet har fått ett bra tag.

   

  Ett bra tips är att ha vatten till hands – man blir törstig av amning! Försök också att sitta så nära en värmekälla som möjligt, eftersom det ökar kroppstemperaturen.

   

  Var medveten om att informationen i de här artiklarna endast är avsedda som allmän information och ska inte på något sätt ersätta råd från sjukvårdspersonal. Om du, din familj eller ditt barn har drabbats av symptom eller tillstånd som är allvarliga eller ihållande, eller om du behöver specifika medicinska råd ska du uppsöka sjukvården. Philips AVENT kan inte hållas ansvariga för eventuella skador som kan uppstå på grund av användningen av informationen på den här webbplatsen.

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.