0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Barnsäkra ditt hem

  Nu när ditt barn ständigt är i farten och utvecklas får du fullt upp med att försöka hålla barnet säkert när det snabbt får ökat självförtroende i sitt utforskande. Några mindre stötar och törnar längs vägen är bara att vänta, men om du inte vill tillbringa all din tid med att oroligt följa barnet runt överallt är det klokt att eliminera så många potentiella risker som möjligt.

  Ta ett golvperspektiv


  Det mest effektiva sättet att barnsäkra hemmet på är att sätta sig ned på golvet så att du ser saker och ting från barnets perspektiv. Du kan då se eventuella öppna vägguttag som behöver täckas för, åtgärda eventuella lösa kablar och ledningar så att barnet inte trasslar in sig i dem och få överblick över vilka golvstående föremål det finns som behöver säkras. Barnet kommer att älska att dra sig upp från sittande till stående, så du behöver också säkra eventuella större möbler som bokhyllor och lådor.

  Använd mjuka stötdämpare


  Fyll på lagren av dynor och kuddar. De fungerar utmärkt som stötdämpare när de läggs upp mot bordsben eller möbler med skarpa kanter. Du kan också köpa specialtillverkad barnsäkringsskumtejp för att mildra effekten av möbler med hårda kanter.

  Skyddsgrindar


  Om det finns trappor i ditt hem är robusta trappgrindar ett måste. Helst ska en placeras ovanför och nedanför varje trappa. Var noga med att stänga grinden bakom dig varje gång du går till över- eller undervåningen.

  Rutiner för badrummet


  Barnet använder munnen och händerna för att utforska sin omgivning, så se till att alla föremål som ser frestande ätbara ut (till exempel schampoflaskor eller hud-/ansiktskrämer) förvaras utom räckhåll eller är väl tillslutna. Förvara giftiga ämnen som blekmedel och rengöringsprodukter i ett låst skåp. Toaletter är en källa till oändlig fascination för små barn, och det kan hända att ditt barn blir begeistrat över att kasta leksaker i den och sedan försöker fiska upp dem med sina händer. Håll badrumsdörren stängd när det är möjligt, och om barnet är särskilt intresserat av badrummet bör du överväga att skaffa ett toalettlockslås.

  Sunt förnuft i köket


  Förse skåp och lådor i golvhöjd med barnsäkra lås och spärrar för att inte ditt barns små fingrar ska fastna och för att förhindra att barnet skadas av tunga föremål som glasskålar eller stekpannor. Kom emellertid ihåg att stängda dörrar och låsta skåp är en stor källa till frustration för ditt nyfikna barn. Lämna åtminstone ett skåp öppet för utforskning. Fyll det med plastbehållare av olika former och storlekar. Det finns knappast något mer underhållande för en liten utforskare än att tömma hela innehållet på golvet.

  Håll ditt barn borta från ugnsluckan när den är varm. Använd alltid de bakre kokplattorna på spisen eller vänd kastrullens handtag bort från dig så att inte några små händer kan greppa tag i dem. Och placera alltid varma drycker på ytor där de inte kan nås av små personer och stjälpas omkull.

  Det är naturligtvis omöjligt att göra ditt hem helt olyckssäkert oavsett vilka metoder för barnsäkring som används, så se till att alltid hålla ett vakande öga på ditt barn på under äventyret. Tur för dig att det är så roligt att titta på barnet.

   

  Var medveten om att informationen i de här artiklarna endast är avsedda som allmän information och ska inte på något sätt ersätta råd från sjukvårdspersonal. Om du, din familj eller ditt barn har drabbats av symptom eller tillstånd som är allvarliga eller ihållande, eller om du behöver specifika medicinska råd ska du uppsöka sjukvården. Philips AVENT kan inte hållas ansvariga för eventuella skador som kan uppstå på grund av användningen av informationen på den här webbplatsen.

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.