0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Vanliga problem med amning

  Att få amningen att fungera kan ibland vara hårt arbete, men det blir ofta lättare med tiden. Håll ut så ger du ditt barn bästa möjliga start i livet.

  Smärtor vid amning


  Nyckeln till lyckad amning är att du har rätt amningsposition och att barnet får rätt tag om bröstvårta och vårtgård. Ditt barn ska ha munnen vidöppen så att den kan slutas om både vårtgården och själva bröstvårtan. Om bröstvårtan är sned efter en amning kan det hända att barnet behöver ta nytt tag, och om det gör ont när barnet ammar är det mest sannolika att det inte har fått rätt tag.

   

  Flytta då barnet till bröstet snarare än att flytta bröstet till barnets mun.

  Svullnad


  Ibland när mjölken rinner till kan brösten bli smärtsamt fulla och hårda, och det kan vara svårt för ditt barn att få ordentligt tag. Fortsätt att försöka amma eftersom detta är det bästa sättet att tömma ditt bröst på. För att göra det lättare för ditt barn att få ett bra sugtag kan du försöka med att pumpa ut lite mjölk innan du ammar, antingen med en pump eller för hand. Prova att pumpa ut i ett skönt varmt bad.

   

  Många kvinnor tycker att omväxlande varma och kalla omslag lindrar smärtan av mjölkstockning. Många kvinnor tycker att omväxlande varma och kalla omslag lindrar smärtan av mjölkstockning. Prova Philips Avents termokupor som kan användas både varma och kalla, beroende på vad som passar dig bäst.

  Bröstböld


  Bröstböld är när bröstvävnaden blir inflammerad, möjligen på grund av en blockerad mjölkgång. Dina bröst kan bli ömma och svullna och du kan få röda inflammerade fläckar och kanske influensaliknande symtom. Det bästa är att fortsätta amma ditt barn eftersom symtomen annars kommer att förvärras. Vila också så mycket du kan. Du bör även prata med en läkare för att ta reda på om du behöver en antibiotikakur eller annan smärtlindring.

  Spruckna/blödande bröstvårtor


  Detta orsakas med största sannolikhet av ett felaktigt tag; fortsätt att försöka amma tills det förhoppningsvis blir rätt. Be barnmorskan att titta på eftersom hon kan se vad som behöver ändras. Rådgör med barnmorskan eller BVC-sköterskan om vilka smärtstillande medel som är säkra att ta under amning, eller försök använda AVENT:s bröstvårtsskydd, som kan ge omedelbar lindring. Att applicera bröstvårtskräm omedelbart efter en amning kan också vara en bra idé liksom att undvika använda tvål på dina bröstvårtor när du duschar.

  Svampinfektion


  Om du har skarpa, ilande smärtor när du ammar och de tilltar under amningen (och ibland fortsätter i upp till en timme efter avslutad amning) kan det hända att du har svamp, även kallad torsk. Ett annat symtom är kliande bröstvårtor eller extrem känslighet i bröstvårtorna, även mot kläder. Dina bröstvårtor kanske är mer rosa eller blankare än normalt, och i ditt barns hårda gom kan det finnas vita fläckar. Både du och barnet behöver då få behandling eftersom infektionen annars kommer att fortsätta överföras mellan er. Kontakta BVC så snart som möjligt.

   

  Var medveten om att informationen i de här artiklarna endast är avsedda som allmän information och ska inte på något sätt ersätta råd från sjukvårdspersonal. Om du, din familj eller ditt barn har drabbats av symptom eller tillstånd som är allvarliga eller ihållande, eller om du behöver specifika medicinska råd ska du uppsöka sjukvården. Philips AVENT kan inte hållas ansvariga för eventuella skador som kan uppstå på grund av användningen av informationen på den här webbplatsen.

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.