0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Hur ofta ska ett sex månader gammalt barn äta?

  De flesta barn kan börja äta fast föda vid omkring sex månaders ålder. Men vid den här åldern är ditt barns huvudsakliga näringskälla fortfarande mjölk.

   

  Syftet är bara att ge ditt barn en uppfattning om vad fast föda är, till exempel gröt och fruktpuré. Flaskmatade barn kommer fortfarande att behöva 800‒900 ml mjölkersättning under en tjugofyratimmarsperiod. Barn som är sex månader gamla tenderar att inte behöva matas så ofta som tidigare. Sikta på omkring fem matningar på vardera 200 ml jämnt fördelade under dagen. Ge barnet bröstet så fort barnet vill om du ammar.

   

  Barnet kommer att låta dig veta om det är hungrigt. Som alltid ska du vara förberedd på dagar när det verkar extra hungrigt. Det kan då vara fråga om att barnet är på väg in i en tillväxtspurt.

   

  Var medveten om att informationen i de här artiklarna endast är avsedda som allmän information och ska inte på något sätt ersätta råd från sjukvårdspersonal. Om du, din familj eller ditt barn har drabbats av symptom eller tillstånd som är allvarliga eller ihållande, eller om du behöver specifika medicinska råd ska du uppsöka sjukvården. Philips AVENT kan inte hållas ansvariga för eventuella skador som kan uppstå på grund av användningen av informationen på den här webbplatsen.

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.