0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Hur man äter näringsriktigt under amning

  Bröstmjölk gör så mycket mer än att bara hålla barnet mätt. Upptäck dess fantastiska hälsofördelar nedan och vägar till att hjälpa kroppen producera den.

  Förbättra barnets immunförsvar


  Bröstmjölk är smartare än du kanske tror, eftersom den inte bara är bränsle som hjälper ditt barn att växa utan även bidrar till uppbyggnaden av immunförsvaret. Inom några dagar efter att du utsatts för en bakterie utvecklar bröstmjölken speciella antikroppar för att skydda barnet mot samma bakterier som du stöter på. Tala om smart mjölk!

  Utveckla barnets smaklökar


  När du ammar äter barnet samma saker som du äter. Och det är inte bara näringsämnen och antikroppar som förs vidare, utan även smaker från maten du äter hamnar i din mjölk. Det betyder att bröstmjölken kan ge barnet ett bredare utbud av smaker. Därigenom kan det bredda sin smakupplevelse till mer än de söta smaker som barn har naturliga böjelser för, vilket kan betyda färre raseriutbrott vid måltiderna senare.

  Producera mer mjölk


  Om du gör en snabb sökning på internet kommer du att hitta en uppsjö av födoämnen som ”eventuellt” kan förbättra mjölkproduktionen under amning. Dock är de flesta av dessa påståenden anekdotiska utan några vetenskapliga bevis som stöder dem. Sanningen är att det inte finns något säkert sätt att öka dina mjölknivåer på. Vårt råd är helt enkelt att äta regelbundet och näringsriktigt. Försök att inte hoppa över måltider och håll dig själv fulltankad med näringsriktiga livsmedel som grönsaker, proteiner, hälsosamma fetter och kolhydrater.

  Dricka för två personer


  Eftersom bröstmjölk till 88 procent består av vatten kommer du att känna dig törstigare än normalt medan du ammar. Det är viktigt att hålla en god vätskebalans, men du behöver inte tvinga dig själv att dricka mer. Det är en bra idé att ställa en kanna full med vatten och ett glas i närheten av de ställen där du vanligtvis ammar så att du kan ta regelbundna klunkar för att släcka törsten och ersätta det vatten du förlorar under amningen.

   

  Var medveten om att informationen i de här artiklarna endast är avsedda som allmän information och ska inte på något sätt ersätta råd från sjukvårdspersonal. Om du, din familj eller ditt barn har drabbats av symptom eller tillstånd som är allvarliga eller ihållande, eller om du behöver specifika medicinska råd ska du uppsöka sjukvården. Philips AVENT kan inte hållas ansvariga för eventuella skador som kan uppstå på grund av användningen av informationen på den här webbplatsen.

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.