0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Pumpning:
    Så här ökar du mjölkproduktionen

    Bröstmjölk gör så mycket mer än att bara hålla barnet mätt. Upptäck dess fantastiska hälsofördelar nedan och vägar till att hjälpa kroppen producera den.

    För att uttrycka det enkelt produceras bröstmjölk utifrån tillgång och efterfrågan. Din kropp skapar på naturlig väg tillräckligt med mjölk för att mätta ditt barn. Om barnet inte ammar så mycket och dina bröst inte töms ordentligt, tar kroppen detta som ett tecken på att mjölkproduktionen ska minskas. Detta kan hända då och då av olika skäl, till exempel om ditt barn inte mår bra.

    Kan brösten vara för små för amning?


    Amning har ingenting att göra med bröstens storlek. Faktum är att storleken på brösten inte har någon betydelse för hur mycket mjölk dina bröst kan lagra. Bröstens förmåga att lagra mjölk varierar mellan olika mammor. Det är inget att oroa sig över; om dina bröst har liten kapacitet kommer ditt barn att amma oftare.

    Hur kan jag öka mjölkproduktionen?

    Ät ordentligt


    Det är lätt att försumma sig själv och hoppa över måltider när man tar hand om sitt nyfödda barn. Men för att öka mjölkproduktionen är det viktigt att du äter näringsriktigt så att din kropp förses med det bränsle den behöver för att producera mjölk. Drick mycket vätska och se till att alltid äta regelbundna, näringsriktiga måltider.

    Ta emot hjälp


    Tacka ja om en familjemedlem eller vän erbjuder sig att hjälpa till med hushållsarbetet! Din kropp får det lättare att slappna av och producera mjölk om du inte stressar över hushållssysslor.

    Schemalägg extra sessioner för bröstpumpning


    Regelbunden amning kommer på naturlig väg att få kroppen att producera mer mjölk. Om du vill öka mjölkproduktionen ännu mer schemalägger du en extra pumpning varje dag för att lura din kropp att producera mer mjölk. Kom ihåg att ju större efterfrågan är, desto mer mjölk producerar din kropp.

    Hur vet jag om min kropp producerar tillräckligt mycket mjölk?


    Om du ammar kan du inte veta exakt hur mycket mjölk ditt barn får i sig. Men så länge barnet stadigt ökar i vikt och är piggt, glatt och friskt kan du vara säker på att du gör ett bra jobb.

    Förvirrande signaler


    Det kan fortfarande finnas tillfällen då du frågar dig om din kropp verkligen producerar tillräckligt mycket mjölk:

     

    • Ditt barn är alltid hungrigt

     

    Om det känns som att ditt barn ammar för jämnan faller det sig naturligt att undra om din kropp producerar tillräckligt mycket mjölk. Men tänk på att detta inte behöver ha något att göra med din kropps mjölkproduktion. Det kan hända att ditt barn helt enkelt föredrar att dricka lite och ofta. Dessutom har nyfödda mycket små magar som bara är lite större än en ärta. Så det är inte så förvånande att de behöver amma ofta.

     

    • Ditt barn går igenom en tillväxtspurt
       

    Du kanske tycker att ditt barn dricker mer än vanligt under en tillväxtspurt. Kom ihåg att barnens amningsbehov ändras när de växer. Det är bara att fortsätta amma när barnet vill för att behoven ska tillgodoses.

    • Ditt barn har plötsligt blivit kinkigt
       

    Att ha en dålig dag är helt normalt, även för små barn. Det kan hända att de bara känner sig lite gnälliga eller missmodiga.

    • Är du ändå orolig?
       

    Alla mödrar tvivlar på sin mjölkproduktion någon gång under amningsperioden. Det finns ingen anledning att lida i tysthet. Om du är orolig eller behöver uppmuntran kan du kontakta en laktationskonsult för rådgivning och stöd.

     

    Var medveten om att informationen i de här artiklarna endast är avsedda som allmän information och ska inte på något sätt ersätta råd från sjukvårdspersonal. Om du, din familj eller ditt barn har drabbats av symptom eller tillstånd som är allvarliga eller ihållande, eller om du behöver specifika medicinska råd ska du uppsöka sjukvården. Philips AVENT kan inte hållas ansvariga för eventuella skador som kan uppstå på grund av användningen av informationen på den här webbplatsen.

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.