0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Börja med mjölkprodukter

  När ditt barn är sex månader gammalt kan du börja med att lägga till bröstmjölk, bröstmjölksersättning eller mycket små mängder komjölk i avvänjningskosten genom att tillsätta några teskedar i gröt och andra lämpliga livsmedel.

   

  När sen ditt barn blir ett år kan du erbjuda andra typer av mjölk som huvuddryck förutom en hälsosam kosthållning bestående av fast föda.

  Komjölk

   

  Mjölk, helst ekologisk, är en utmärkt källa till protein, kalcium, magnesium, A-vitamin samt B12- och B2-vitamin. Dessa näringsämnen är viktiga för ditt barns tillväxt och utveckling, så det är viktigt att du ger din ettåring mjölk med hög fetthalt.

   

  Du kan ge mjölk med lägre fetthalt när barnet fyllt två år ‒ men bara om vikten är normal och barnet äter en välbalanserad kost. Håll dig annars till vanlig mjölk, som även kan användas vid tillagning av måltider, tills barnet är fem år gammalt.

  Sojamjölk

   

  Läkare avråder från att ge sojamjölk innan barnet är ett år gammalt såvida inte barnet är laktosintolerant. I så fall kan din allmänläkare rekommendera en sojamjölksbaserad bröstmjölksersättning istället för en komjölksbaserad.

  Get- eller fårmjölk


  Ge aldrig get- eller fårmjölk till barn under ett år. Även för barn över ett år är det bäst att välja pastöriserad mjölk.

   

  Var medveten om att informationen i de här artiklarna endast är avsedda som allmän information och ska inte på något sätt ersätta råd från sjukvårdspersonal. Om du, din familj eller ditt barn har drabbats av symptom eller tillstånd som är allvarliga eller ihållande, eller om du behöver specifika medicinska råd ska du uppsöka sjukvården. Philips AVENT kan inte hållas ansvariga för eventuella skador som kan uppstå på grund av användningen av informationen på den här webbplatsen.

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.