0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Får mitt barn i sig tillräckligt med mjölk?

  De flesta mödrar lyckas med amningen och producerar tillräckligt med mjölk till sina barn. Men det kan vara svårt att uppskatta hur mycket mjölk barnet får i sig vid varje måltid. Här får du några enkla tecken som gör att du kan avgöra om barnet får i sig tillräckligt:

   

  • Barnet griper och suger bra
  • Barnet äter minst 6 till 8 gånger om dygnet
  • Din lilla knodd är aktiv och alert under den vakna tiden och är nöjd efter matningen
  • Frekventa blöjbyten
   

  Nyfödda barn har en tendens att gå ned i vikt efter att de har fötts, men barn som ammar återfår vanligen sin födelsevikt efter cirka 2 veckor, och ska sedan gå upp cirka 100 till 200 gram per vecka. Viktökningen kan ske periodvis, så det är bäst att inte väga barnet för ofta.

   

  Om barnet har en låg födelsevikt (under cirka 2,5 kg) eller om du har haft en komplicerad förlossning kan du be sjukvårdspersonalen om hjälp med att få igång amningen och kolla barnets vikt under de första veckorna.

   

  Var medveten om att informationen i de här artiklarna endast är avsedda som allmän information och ska inte på något sätt ersätta råd från sjukvårdspersonal. Om du, din familj eller ditt barn har drabbats av symptom eller tillstånd som är allvarliga eller ihållande, eller om du behöver specifika medicinska råd ska du uppsöka sjukvården. Philips AVENT kan inte hållas ansvariga för eventuella skador som kan uppstå på grund av användningen av informationen på den här webbplatsen.

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.