0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Det viktigaste nu är att du har det bekvämt

  Födelsen av ditt barn är inte långt borta, och det är dags att du noga tänker igenom vad du ska ha på dig. Under de nästkommande veckorna kommer komfort och behov av säkerhet att stå i centrum ‒ så kasta av dig klackarna. Oavsett om det verkar som en evighet sedan du upptäckte att du var gravid eller tiden har flugit iväg kommer de nästkommande nio veckorna att vina förbi. Så ta en titt på din minneslista och bocka av vad du kan. Om de små sakerna är ordnade kan du fokusera helt på förlossningen.

  Vad händer med dig den här veckan?


  Andfåddhet är ibland vanligt i detta skede. Ditt barn tar upp ännu mer utrymme inuti dig och din livmoder trycker upp mellangärdet mot lungorna. Med mindre utrymme för luft i lungorna är det viktigt att du inte överdriver saker och ting och får så mycket vila som möjligt. Det är vanligt att aptiten ökar, så håll din kost så hälsosam som möjligt och försök att inte hetsäta.

  Vad händer med barnet den här veckan?


  Fram tills nu har barnet varit täckt av små hår, som kallas lanugohår och som hjälper till att hålla barnet varmt. Håren börjar försvinna den här veckan när ditt barn får ett lager underhudsfett. Barnet väger nu cirka 1,5 kg och är nästan 40 cm långt och växer fortfarande i rask takt.

  Sömntips


  Det är troligen svårare för dig att sova bra nu när barnet sparkar hela natten. I kombination med olika hormonella förändringar kan detta leda till sömnlöshet. Sömnlöshet kan vara en riktigt ond cirkel: du kan vara dödstrött men kan ändå inte få en enda natt med bra sömn. Undvik koffein efter lunch, motionera på kvällen och se till att du hittar din bästa ursäkt någonsin för att få lite avkoppling.

   

  Var medveten om att informationen i de här artiklarna endast är avsedda som allmän information och ska inte på något sätt ersätta råd från sjukvårdspersonal. Om du, din familj eller ditt barn har drabbats av symptom eller tillstånd som är allvarliga eller ihållande, eller om du behöver specifika medicinska råd ska du uppsöka sjukvården. Philips AVENT kan inte hållas ansvariga för eventuella skador som kan uppstå på grund av användningen av informationen på den här webbplatsen.

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.