0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  De roligaste ögonblicken från det första året

  Nu har du tagit dig igenom de första tolv månaderna av moderskapet. De där första dagarna med ditt nyfödda barn och de ständiga och ändlösa blöjbyten är nu ett minne blott. Vi bad några mammor att dela med sig av sina personliga höjdpunkter från barnets första år. Nedan följer vad några av dem hade att säga ...

  Första gången mitt barn såg mig i ögonen och log sitt första tandlösa leende är nog en av höjdpunkterna under det gångna året för mig. Det var ett riktigt magiskt ögonblick, ett som jag aldrig kommer att glömma.”

  Sonja, 41

  Min son var så nöjd med sig själv när han lärt sig att rulla över på rygg. Det var riktigt dråpligt när han låg på mage, tryckte upp sig med sina armar och sedan gav mig ett uppnosigt flin för att därefter knycka på huvudet åt ena sidan och rulla över på rygg. Det var fantastiskt hur långt han kunde komma på bara några få sekunder! Vi var tvungna att barnsäkra huset ganska snart efter det. När han väl satt sig i rörelse fanns det inget som kunde stoppa honom.”

  Helga, 28

  Det var en stor händelse för mig när jag insåg att mitt barn började förstå vad jag sa och kunde peka på sin näsa, sina ögon och sina öron på min uppmaning. Det var så glädjande och givande efter de där första dagarna när han egentligen inte gjorde mycket mer än åt, sov och gjorde i blöjan.”

  Nina, 35

  Ett par månader in i avvänjningstiden lärde sig vår pojke att plocka upp snacks med sitt pincettgrepp. Det var så sött att se den djupa koncentrationen i hans ansikte när han plockade upp riskakorna en och en mellan pekfingret och tummen och sedan stoppade in dem i munnen med belåten min.”

  Eva, 38

  Mitt barn sa sitt första ord helt oväntat vid åtta månaders ålder. Hon låg i barnvagnen när hon sträckte ut handen och pekade på en ”hund”. Mitt hjärta smälte. Även om jag måste medge att jag var lite besviken över att ”mamma” inte ingick i hennes ordförråd förrän mycket senare.”

  Anna, 22

  Efter månader av dreglande och gnagande på allt som fanns i sikte var det en lättnad när barnets första tand äntligen kom. Detta verkade också markera slutet av en fas och början på nästa. Mitt barns ansikte såg mer vuxet ut efter att tänderna börjat komma. En riktig vändpunkt.”

  Claudia, 40

   

  Var medveten om att informationen i de här artiklarna endast är avsedda som allmän information och ska inte på något sätt ersätta råd från sjukvårdspersonal. Om du, din familj eller ditt barn har drabbats av symptom eller tillstånd som är allvarliga eller ihållande, eller om du behöver specifika medicinska råd ska du uppsöka sjukvården. Philips AVENT kan inte hållas ansvariga för eventuella skador som kan uppstå på grund av användningen av informationen på den här webbplatsen.

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.