0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Överraskande ny mat att prova på

  Vid 7‒8 månaders ålder kan ditt barn svälja mjuk och mosad mat utan problem. När barnet fått smak på att äta är det dags att gå vidare från de milda och söta puréerna och ge smaklökarna lite träning.

  Lättsaltat


  Även om du aldrig ska tillsätta salt i ett barns mat så är nu den perfekta tidpunkten att införa naturligt salta livsmedel som mild mjukost eller cheddarost i barnets kost. Tillsätt lite i potatismoset, eller gör lite hemlagad ostsås att hälla över pastan.

  Grönsaker i förklädnad


  Utvidga barnets smakportioner av grönsaker genom att göra hopkok av kombinationer av frukt och grönsaker, till exempel mos på äpple, morot och spenat. Den söta smaken i frukt kommer att göra grönsakerna mer välsmakande. Philips Avent 4-i-1 ångkokare och mixer, som inkluderar en app fullspäckad med läckra recept, hjälper dig att tillreda näringsriktiga måltider.

  Torkad frukt


  Gör salta rätter sötare och mer tilltalande för små munnar genom att tillsätta lagom mängd torkad frukt som sultanrussin, russin, mango, ananas eller aprikos i rätter som grytor och soppor.

  Fiskens fantastiska hälsoeffekter


  Hälsoeffekterna av att äta fisk är enorma, så desto tidigare du kan få ditt barn att fatta tycke för fisk desto bättre. Börja med fisk med mild smak, till exempel pocherad kolja eller torsk utan skinn och ben i en vit sås eller en fisk- och skaldjurspaj. När ditt barn vant sig vid smaken och konsistensen byter du till fisk rik på omega-3 med starkare smak som skivad lax eller makrill.

  Baljväxter med mycket protein


  I linser, baljväxter och kikärtor finns alla former av protein, och de är också fullproppade med näringsämnen. Den goda nyheten är att de kan konsumeras på en mängd barnvänliga sätt, allt från hemlagade indiska dalgrytor till dipsåser som hummus.

  Ingefära


  Du kanske trodde att en ört som ingefära med sin starka smak skulle vara för mycket för ett barns ömtåliga smaklökar, men små mängder av färskriven eller hackad ingefära som tillsatts i fruktkompott eller salta rätter som soppa stimulerar inte bara barnets smaklökar utan tillför även stärkande näringsämnen samt lindrar en mängd hälsobesvär, allt från magknip till förkylningar.

  Salt och socker må vara utanför det tillåtna, men det betyder inte att du inte kan tillsätta vilken krydda som helst i ditt barns mat. Ditt barn är nu gammalt nog att njuta av kryddor som kummin och gurkmeja. Om du tyckte om kryddig mat när du ammade är det ännu mer sannolikt att ditt barn också kommer att tycka om kryddig mat eftersom det redan kommer att ha utvecklat en smak för det.

  Ovanliga grönsaker


  Det finns ingen anledning att fastna i gamla hjulspår med traditionella barnvänliga grönsaker som sötpotatis och ärtor. Desto fler grönsaker som du kan få ditt barn att prova på i ett tidigt skede, desto bättre. Så försök att utöka barnets repertoar med några av de mer ovanliga varianterna som rödbeta, aubergin, paprika och grönkål.

   

  Var medveten om att informationen i de här artiklarna endast är avsedda som allmän information och ska inte på något sätt ersätta råd från sjukvårdspersonal. Om du, din familj eller ditt barn har drabbats av symptom eller tillstånd som är allvarliga eller ihållande, eller om du behöver specifika medicinska råd ska du uppsöka sjukvården. Philips AVENT kan inte hållas ansvariga för eventuella skador som kan uppstå på grund av användningen av informationen på den här webbplatsen.

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.