0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Det tre månader gamla barnets milstolpar

  Din lilla krabat har gjort stormsteg de senaste månaderna. Nedan ger vi en inblick i vad det är som händer i barnets värld när det når tremånadersåldern.

  Hejsan världen!


  Spännande tider väntar eftersom barnet börjar att kunna skilja mellan sig själv och resten av världen. Livet är inte längre en konstant blandning av ljud, färger och känslor – allt börjar sakta men saker att hamna i fokus. Barnet börjar kanske höra skillnaden mellan olika röster, känna skillnaden mellan mjuka och hårda leksaker eller kunna särskilja vanliga färger.

  Hitta din röst


  Vid omkring 3 månader upptäcker många barn även sina stämband. Det kommer att förekomma tjo av glädje, skrik av förtjusning och början på experiment med vokalljud. Du kan hjälpa barnet med sin nyfunna röstförmåga genom att sjunga eller läsa upp barnvisor för honom/henne, eller genom att helt enkelt svara när du hör entusiastiskt joller.

  Bli fysisk


  När barnet inte är upptaget med att utforska sina stämband är det möjligt att det visar upp sina fysiska färdigheter. Normalt sett har ett tre månader gammalt spädbarn inte längre samma ryckiga rörelser som när det var nyfött. Det är vanligt att barnet rör sina lemmar mer självsäkert och att han/hon håller upp sitt huvud. Det kan till och med hända att barnet kan greppa tag i en leksak.

  Vad händer sedan?


  Under de kommande månaderna kommer barnet att lära sig om mönster och hur en handling leder till nästa. Barnet kan exempelvis bestämma sig för att ta en leksak, föra in den i munnen och sedan lägga ned den igen. Det kan verka enkelt för oss, men det är faktiskt en komplicerad rad handlingar som alla barn lär sig så småningom.

   

  Var medveten om att informationen i de här artiklarna endast är avsedda som allmän information och ska inte på något sätt ersätta råd från sjukvårdspersonal. Om du, din familj eller ditt barn har drabbats av symptom eller tillstånd som är allvarliga eller ihållande, eller om du behöver specifika medicinska råd ska du uppsöka sjukvården. Philips AVENT kan inte hållas ansvariga för eventuella skador som kan uppstå på grund av användningen av informationen på den här webbplatsen.

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.