0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Konsten att komma på en ny lugnande rutin

  Tröstande och lugnande utgör en väsentlig del av föräldraskapet. Tyvärr finns det inget idiotsäkert sätt att lugna ett missnöjt barn på. Dessutom är det inte säkert att det som fungerar ena dagen har samma effekt nästa dag. Som förälder behöver du ofta byta teknik eller bli kreativ för att lugna barnet. Vår guide för hur du lugnar ett missnöjt barn hjälper dig att hitta sätt som fungerar för dig.

  Ta reda på vad som fungerar för att lugna ditt barn


  Det kommer att finnas tidpunkter på dagen då barnet är på gott humör. Använd de här lugna perioderna för att ta reda på vad det tycker mest om att syssla med. Det kan vara att leka med en viss leksak eller lyssna på dig när du sjunger en viss lugnande sång. Håll de här sakerna i åtanke nästa gång barnet är oroligt och försök använda dem en och en för att lugna ditt barn.

  Acceptera att det finns skillnader mellan individer


  Alla barn är olika, och det är för den delen alla föräldrar också. Låt dig inte avskräckas om råd från en vän eller närstående om vad som fungerar för hen inte fungerar för dig. Den relation du har med ditt barn är unik. Koncentrera dig på att fastställa vad som fungerar bäst för er båda. Om ditt barn kräver att du stannar i rummet tills det somnat, då blir det så. Det finns ingen skada i att tillbringa några minuter extra tillsammans om det innebär en bättre nattsömn för alla.

  Se helheten


  Ibland är det svårt att hitta en uppenbar orsak till barnets ilska såsom hunger, trötthet eller en smutsig blöja. Det kan då vara värt att komma ihåg att deras små sinnen och kroppar ständigt utvecklas, och att det som upprör barnet kan vara något så betydelsefullt som en tillväxtspurt, början på tandsprickning eller till och med ett utvecklingssprång. Det finns en hel del för ett litet barn att klara av, och det är inte så konstigt att de behöver lite extra uppmärksamhet.

  Ibland gråter de bara vad du än gör


  Det finns inget hemligt, magiskt sätt att lugna ett kinkigt barn på. Även de mest erfarna föräldrarna måste medge att det finns tillfällen då deras barn bara gråter oavsett vad de gör. Barn gråter mer till synes utan anledning från det att de föds fram till fyra månaders ålder än någon annan tidpunkt i deras liv. Allt du kan göra är att sträcka fram dina kärleksfulla armar och rida ut stormen de första veckorna. Det kanske inte verkar så just då, men den här fasen kommer snart att vara över.

   

  Var medveten om att informationen i de här artiklarna endast är avsedda som allmän information och ska inte på något sätt ersätta råd från sjukvårdspersonal. Om du, din familj eller ditt barn har drabbats av symptom eller tillstånd som är allvarliga eller ihållande, eller om du behöver specifika medicinska råd ska du uppsöka sjukvården. Philips AVENT kan inte hållas ansvariga för eventuella skador som kan uppstå på grund av användningen av informationen på den här webbplatsen.

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.