0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  En nybörjarguide till
  det tre månader gamla barnets värld

  Har du någonsin undrat vad det är som försiggår i ditt barns huvud? Låt oss ta en titt på världen genom ögonen på ett tre månader gammalt barn ...

  Vid den här åldern ungefär börjar ditt barn kunna skilja mellan sig själv och omvärlden. Barnet håller sig sannolikt också vaket lite längre perioder under dagen, vilket ger tid att ta in och lära av sin omgivning.

  Koordination


  Ditt barns hand-ögon-koordination har precis börjat att utvecklas. Barnet kan nu öppna och sluta händerna. Det kan hända att barnet kan drämma till en dinglande leksak eller till och med grabba tag i en leksak och stoppa den i munnen. Det börjar också lägga märke till skillnaden mellan hårt och mjukt. Dessutom blir ditt barn nu allt självsäkrare i att röra sina armar och ben och hålla upp huvudet själv.

  Ljud och bild


  Barnets hörsel och syn förbättras snabbt. Du kanske märker att barnet tycker om att lyssna på musik eller vänder på huvudet när det hör ljudet av din röst. Visuellt tycker ditt barn om att titta på ljusa färger på grund av de skarpa kontrasterna. Det kan också hända att det börjar lägga märke till sin egen spegelbild och fascineras av ansikten.

  Språk


  Även om det dröjer ett tag till innan de riktiga orden kommer, börjar ditt barn upptäcka sin egen röst. Lyssna efter nöjda kuttranden, glada skrik och allmänt babbel. Uppmuntra ditt barns intresse för ljud genom att sjunga och läsa för samt prata med det.

  Vad som kommer härnäst


  Under de nästföljande månaderna kommer ditt barn att finslipa och utveckla dessa grundläggande färdigheter. Inom kort kommer det också att kunna grabba tag i en leksak och stoppa in den i munnen. Barnet börjar dessutom förstå konsekvenserna av handlingar.

   

  Var medveten om att informationen i de här artiklarna endast är avsedda som allmän information och ska inte på något sätt ersätta råd från sjukvårdspersonal. Om du, din familj eller ditt barn har drabbats av symptom eller tillstånd som är allvarliga eller ihållande, eller om du behöver specifika medicinska råd ska du uppsöka sjukvården. Philips AVENT kan inte hållas ansvariga för eventuella skador som kan uppstå på grund av användningen av informationen på den här webbplatsen.

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.