0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  De tio bästa amningstipsen

  1. Om du ammar barnet när det är hungrigt säkerställer du att din mjölkproduktion ökar efter barnets behov. Ju mer barnet ammar, desto mer mjölk produceras.
  2. Barnet ska ha munnen vidöppen för att få ett ordentligt tag om bröstet. Barnet ska ta in massor av bröstvävnad och inte bara bröstvårtan i sin mun för att kunna amma ordentligt och effektivt.
  3. Amning ska inte göra ont om du och ditt barn gör det på rätt sätt. Kontrollera formen på bröstvårtan när barnet släpper bröstet. Den ska vara rund och se normal ut och inte vara hopklämd eller missformad.
  4. Kalla, gröna kålblad fungerar utmärkt för att lugna hårda, spända bröst när mjölken rinner till. Stoppa in ett par i bh:n och behåll dem i cirka en halvtimme efter varje amning.
  5. Uppmuntra barnet att tömma det första bröstet vid varje amning. På så sätt får det både den törstsläckande förmjölken och den näringsrikare eftermjölken varje gång.
  6. I genomsnitt vill barn som ammas amma varannan till var fjärde timme. En amning kan pågå tio minuter till över en timme till en början. Varje mamma och barn är unikt och har sitt eget amningsmönster.
  7. Ta emot all hjälp du kan få från människor omkring dig under de första veckorna så att du kan koncentrera dig på att få amningen att fungera och ta hand om dig själv och ditt barn.
  8. Första månadens magknip och gaser kan lindras om du försöker hålla barnet upprätt över axeln efter amningen medan du gnuggar och klappar barnets rygg. Ta upp barnet i famnen och lugna det‒ du kan inte skämma bort ditt barn med närhet.
  9. Använd en bröstvårtskräm med lanolin för att lugna dina bröstvårtor under de första amningsveckorna. Stryk på lite på bröstvårtan efter amning.
  10. Tecken på att ditt barn får i sig tillräckligt med mjölk är att det slår sig till ro mellan amningarna, vaknar med jämna mellanrum för att amma, har gul lös avföring och massor av våta blöjor, samt stadigt ökar i vikt.

   

  Var medveten om att informationen i de här artiklarna endast är avsedda som allmän information och ska inte på något sätt ersätta råd från sjukvårdspersonal. Om du, din familj eller ditt barn har drabbats av symptom eller tillstånd som är allvarliga eller ihållande, eller om du behöver specifika medicinska råd ska du uppsöka sjukvården. Philips AVENT kan inte hållas ansvariga för eventuella skador som kan uppstå på grund av användningen av informationen på den här webbplatsen.

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.