0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Bra tips för att skapa en barnrutin

  En barnrutin kan vara så avslappnad eller bestämd som du önskar

   

  En bra definition på en rutin är strukturen på barnets dag, som tar hänsyn till sömnbehov under dagen och natten. Det innebär att både du och barnet har en aning om hur dagen kommer att se ut, så att du kan planera in aktiviteter och hålla barnet nöjt.

  Få kläm på alla faktorer innan du försöker kombinera dem till en rutin

   

  Först och främst ska du komma igång med amningen. Tidiga, frekventa och bra matningar under de första veckorna banar vägen för en bra mjölkproduktion till barnet. Barnet diar ofta och vid behov i början. Senare, om du uppmuntrar till färdiga matningar, bör barnet börja klara sig längre stunder mellan matningarna. Det gör det lättare att skapa en rutin och påverkar inte mjölkproduktionen.

  Goda sömnvanor är grundläggande i en lyckad barnrutin

   

  Återigen, det kan vara lättast att arbeta med det innan du går vidare till att upprätta en tidsbaserad rutin. Det är viktigt att barnet får bra sömnvanor, inte bara för att få rutiner, utan för att hela familjen ska må bra.

  Börja dagen med en matning när barnet vaknar
   

  Barnet kan vara redo för sin första tupplur en eller två timmar efter att han/hon vaknar på morgonen, beroende på barnets ålder.

  Introducera en regelbunden badtid på kvällen

   

  När barnet är omkring två till tre månader gammalt kan ett bad, massage, en matning, en bekant lugnande vaggvisa och omgivning signalera till barnet att det är läggdags, och det är ett mysigt sätt att avsluta dagen på.

  Avgör när barnet är sömnigt

   

  Det längsta som ett barn som är yngre än sex månader är vaket är högst 90 minuter. Använd det som en vägledning för att räkna ut när barnet blir sömnigt. Barnet kan kämpa emot om du försöker lägga det för tidigt eller för sent. Nyfödda barn som är några veckor gamla kan vara vakna tillräckligt länge för att äta (högst 45–60 minuter) och sedan somna om.

  Matningstider

   

  Om barnet klarar sig tre till fyra timmar mellan matningarna ska du försöka lägga matningarna tidigt på morgonen, mitt på förmiddagen, mitt på eftermiddagen, tidigt på kvällen och sent på kvällen. Låt barnet vakna av sig självt på natten när det är dags att äta.

  Uppmuntra till lek och vakentid efter matningarna på dagtid
   

  Du kan göra det när barnet börjar verka naturligt piggt (omkring tre veckors ålder). Först innebär det bara lite mer än en pratstund och en sång medan du byter blöja. Vid tre månaders ålder vill de flesta barn ligga en stund i ett babygym, i en babysitter, ute i en sittvagn eller i ditt knä en stund innan det är dags för en tupplur igen.
   

  Barn älskar konsekventa, välbekanta och trygga rutiner

  Med hjälp av en barnrutin kan du förhoppningsvis undvika att barnet blir övertrött, gnäller och gråter.

   

  Om du ammar …

  Du ska alltid se till att erbjuda barnet mat om det verkar vilja ha det, oavsett vad du har för barnrutin. Det skyddar mjölkproduktionen och tillfredsställer barnets behov av mjölk. Den extra eller tidiga matningen gör ingen skillnad för rutinen i det långa loppet.

   

  Var medveten om att informationen i de här artiklarna endast är avsedda som allmän information och ska inte på något sätt ersätta råd från sjukvårdspersonal. Om du, din familj eller ditt barn har drabbats av symptom eller tillstånd som är allvarliga eller ihållande, eller om du behöver specifika medicinska råd ska du uppsöka sjukvården. Philips AVENT kan inte hållas ansvariga för eventuella skador som kan uppstå på grund av användningen av informationen på den här webbplatsen.

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.