0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  När ditt friska barn inte slutar gråta


  3 veckor gammal

  Du har testat varenda tröstteknik i boken. Plus lite annat. Så varför kan inte ditt annars glada barn sluta gråta?  

  Här är den svåra sanningen som varje förälder brottas med. Ibland gråter friska barn helt utan anledning. Faktum är att det är så vanligt, särskilt för barn mellan två veckor–fyra månader , att otröstliga tårar har ett eget namn: purple crying (lila gråt)/intensiv gråt.

   

  Oroa dig inte, det finns inget lila i gråten. Det är bara en akronym (på engelska) för att beskriva återkommande attacker av ofta otröstlig gråt som kan förekomma under den här tiden.

   

  Så om du har uteslutit alla möjliga orsaker som trötthet, obehag, hunger och sjukdom ska du veta att du inte gjort något fel. Vissa frågetecken som har med barn att göra har helt enkelt ingen lösning. Och även om du inte kan få barnet att sluta gråta är dina armar en tröst för barnet.

   

  Om du behöver kan du ta dig lite tid att gå undan, be om hjälp av en annan vårdgivare eller erkänna att du inte orkar mer. Och när barnets tårar har minskat ska du inte underskatta effekten av att prata med vänner och stödgrupper om hur föräldraskapet känns. Ditt välbefinnande är också viktigt!

  Läs mer

  Ladda ned uGrow-appen Philips Avent

  Bekanta dig med uGrow-appen


  Förstå gårdagen, njut av idag och vet vad som händer i morgon

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Our site can best be viewed with the latest version of Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox.