0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  En kopp kaffe

  Kaffe

   

  110 ml bryggkaffe

   

  Det här ett så kallat långt kaffe, som framställs genom att hälla kokande vatten över malet kaffe i ett kaffefilter. Det kan framställas för hand eller med en bryggkaffemaskin. Kaffet har inte ett cremalager ovanpå eftersom det inte förbereds i högt tryck, men det har en rundare smak än espresso.

   

  I Tyskland serveras det traditionella bryggkaffet i koppar på 125 ml, medan en amerikansk kaffemugg rymmer runt 250 ml. Man kan tillsätta mjölk om man vill, och det görs utan att man skummar det. Socker eller sötningsmedel tillsätts efter egna önskemål – brasilianare exempelvis tycker om sött kaffe. Den senaste trenden är att tillsätta ekologiskt smör till droppbryggkaffe, vilket är tänkt att hjälpa kosten och energinivån.

   

  Bryggkaffet har nyligen genomgått något av en väckelse och blir allt mer populärt i Europa. Det förbereds ibland kallt eller som långsamt kaffe. Långsamt kaffe följer samma framställningsmetod, men med ett mycket tätare kaffefilter, vilket ger ett mycket milt bryggkaffe.

   

  Mängden koffein i ett bryggkaffe beror på många faktorer: Bryggningstid, vattentemperatur, kaffets grovlek, tid för rostning, bönornas kvalitet och typ av bönor. I genomsnitt kan man säga att bryggkaffe innehåller mindre koffein än en espresso per milliliter. Men eftersom en genomsnittlig kopp bryggkaffe är mycket större så dricker man cirka 90 mg koffein per kopp – jämfört med 40 mg för i genomsnittlig espresso. Därför innehåller bryggkaffe mer koffein än espresso per kopp.

   

  Hitta maskiner för att brygga kaffe

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.