1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    • Fördelar med Philips Shop

    • 30 dagars returgaranti

    • 2 års garanti

    • Fri frakt

    Produkter

    Recept - Mini-bakelse med passionsfruktsgrädde på kolabotten

    Ingredienser:

     
    Botten:
    100 gram smör
    1 dl socker
    1 msk vaniljsocker
    2 msk sirap
    1 dl rågflingor (eller havregryn)
    2,5 dl vetemjöl
    1 tsk bakpulver

    Fyllning:

    2 dl vispad grädde
    4 passionsfrukter
    1 vaniljstång
    ½ dl florsocker

    Chokladkronor:

    50 gram mörk choklad
     

    Mini-bakelse med passionsfruktsgrädde på kolabotten

     
    Gör så här:

    • Ta fram smöret en stund före
    • Vispa smör, vaniljsocker och socker pösigt (lättast med bakmaskin)
    • Häll i sirapen
    • Rör ihop gryn, mjöl och bakpulver i en annan skål
    • Rör till sist ned mjölkblandningen i smöret till en smet
    • Tryck ut smeten på ett bakplåtspapper, cirka 0,5 cm kaka
    • Grädda 10-12 minuter på 200 grader
    • Direkt, ta ut ringar från smeten med hjälp av kaffekopp eller timbalring. Lägg upp med spade på galler.
    • Vispa grädden relativt hårt. Halvera passionsfrukterna och skrapa ur innehållet. Blanda i grädden och florsockret. Skrapa ur vaniljstångens innehåll och blanda samman allt (skalen till vaniljstången kan du spara och använda till smaksättning). Lägg i spritspåse som du ställer in en stund i kylen.
    • När bottnarna kallnat, spritsa en gräddtopp på varje rundel.
    • Gör eventuellt chokladkronor: smält chokladen i vattenbad och med en toppig sked, bred ut kronor på ett smörpapper. Ställ in i kylen. Dekorera med kronorna.

     

    Extragott kallt te: Bubblig tedryck

    Mixa 1 dl kallt te och 1 dl frysta hallon och 2 msk socker. Häll i ramlösa.

     



    Recept: Husmor Lisa