1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 3 Min

  Vad är skillnaden mellan en Airfryer och en varmluftsugn?

  Vad är skillnaden mellan en Airfryer och en varmluftsugn?


  Det är lätt att tro att en Airfryer är som en liten variant av en varmluftsugn, men det stämmer inte. Även om båda tillagningsmetoderna tillagar maten snabbt och effektivt, skiljer sig både resultat och bakomliggande teknologi metoderna emellan.

  Snabbcirkulerande, het luft skapar stekyta

  Luften inne i en Airfryer cirkulerar betydligt snabbare än de flesta varmluftsugnar, vilket innebär att tillagningstiden oftast är kortare. En annan, mer markant skillnad, är att den snabbcirkulerande varmluften gör att ingredienserna får en krispig stekyta samtidigt som insidan förblir härligt saftig. Det är just detta som är Airfryerns främsta och mest unika egenskap – att kunna ”steka” eller ”fritera” maten utan vare sig stekpanna eller att använda överdrivet mycket fett.

  Mindre fett i maten
  Du kommer även undan med mindre tillsatt fett i maten. Även om man upplever maten som stekt eller friterad är den luftfriterad, vilket otroligt nog ger samma krispiga yta på maten men med mindre tillsatt fett. På sin höjd behöver du tillsätta en matsked olja i recepten, men i många recept blir resultatet lika krispigt som stekt eller friterat helt utan tillsatt fett. På grund av den heta, snabbcirkulerande luften blir ingredienserna tillagade ordentligt utan att förlora sin saftighet, vilket resulterar i att råvarorna blir krispiga på utsidan, men förblir saftiga på insidan.

  Ofta snabbare tillagningstid
  En annan fördel är att tillagningstiden oftast är betydligt kortare i Airfryern jämfört med varmluftugn. Exempelvis tar en helstekt kyckling på 800 gram mellan 30-40 minuter på sig, jämfört med en varmluftsugns 60-80 minuter.  Den är även mycket enkel att rengöra och hålla fräsch, och tar förvånansvärt liten plats. Kort och gott är resultatet både bättre och snabbare med en Airfryer jämfört med en varmluftsugn.

  Vad du behöver

  NutriU-receptapp

  Hitta fler inspirerande recept Airfryer-recept i appen NutriU

  Fylld med recept, tips och rekommendationer

  Allt från frukost, mellanmål till middag

  Låt dig inspireras, hitta dina favoritrecept

  Steg-för-steg-instruktioner för att bli en bättre kock

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  Du får 100 kr i rabatt på ditt första köp i Philips webbutik.*

  Exklusiva medlemserbjudanden och tidig tillgång till försäljning.

  Nyheter om produktlanseringar och tips för en hälsosam livsstil.

  *

  Jag vill få marknadsföringskommunikation baserat på mina preferenser och mitt beteende, om Philips produkter, tjänster, evenemang och kampanjer. Jag kan när som helst avregistrera mig!

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.