1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  LED-uppgradering

  Upptäck vårt nya sortiment för LED-uppgradering

  Ju klarare sikt desto bättre körning, snabbare reaktion och säkrare färd. 

  Låt inte mörkret vinna. Välj Philips och kör på natten med mer självförtroende och kontroll.

  LED-uppgradering

  Har du frågor?

  Här är allt du behöver veta om LED-lampor!

  Har du en fråga? Läs svar från våra LED-belysningsexperter. 

  Allmän information

  Vad är LED-uppgraderingslampor? Hur används de?
  Det är en lösning för förare som vill uppgradera sina lampor och byta ut halogenlampor eller vanliga lampor. Det sortiment som har utvecklats är för alla bilfunktioner, invändig och utvändig belysning.
  Vad är skillnaderna mellan Philips Ultinon LED- och Philips X-tremeUltinon gen2-serierna?

  Det finns två skillnader mellan dessa serier: Philips X-tremeUltinon LED har en förbättrad prestanda med det senaste inom LED-teknik samt längre livslängd.

   

  Båda serierna uppfyller två olika behov. Philips X-tremeUltinon-serien har en bättre övergripande prestanda i alla avseenden. Det här är en produkt som har för avsikt att leverera OEM-prestanda. Ultinon LED är en serie som uppfyller ett behov – att byta från halogenlampor till LED med bra ljuskvalitet.

   

  För H7-projektoroptik (och reflektorer) är det bäst att installera X-tremeUltinon på grund av den högre prestandan, medan Ultinon fungerar bättre i reflektoroptik.

  Varför har färgtemperaturen minskat från 6 500 K för första generationens Philips X-tremeUltinon LED till 5 800 K för andra generationen?
  Färgtemperaturen hos en LED-uppgraderingslampa beror på vilken LED-chipmodell som används och den prestandanivå som kan uppnås. Vi har inriktat oss på ECE-definitionen ”kallvitt”. Enligt ECE-förordningen ligger ”kallvitt” inom ett intervall på 5 500 till 6 000 K. De flesta biltillverkare tillverkar sina LED-lampor med 5 800 K, vilket ger det bästa vita färgförhållandet med endast en begränsad mängd UV-ljus (den ”blåaktiga färgtonen”), för överlägsen kontrast på vägen. Vi följer nu denna OEM-referens när vi framställer våra Philips X-tremeUltinon LED gen2 för att ge överlägsen kontrast och synlighet.
  Varför ska jag köpa den här produkten?

  Det finns många fördelar med LED-uppgraderingslampor:

  1. Du kan byta ut en vanlig lampa och få den senaste belysningstekniken till en överkomlig kostnad (du behöver inte byta ut hela strålkastaren eller köpa en ny bil med LED-lampor) utan att bilen behöver modifieras på något sätt
  2. Du får bättre sikt på vägen, vilket ökar säkerheten för dig och andra trafikanter
  3. Du får en elegant, vitare belysning som ger bilen en exklusiv look och matchar bilens varselljus
  4. De har längre livslängd vilket innebär kostnadsbesparingar jämfört med att byta ut vanliga lampor varje till vart tredje år
  Hur beräknas livstiden för en LED-lampa?

  Den viktigaste delen i en LED-lampa är PCB (Printed Circuit Board) eftersom den blir mycket varm, och om den inte kyls ned ordentligt kan dess prestanda sjunka.

  Därför beräknar vi alltid livstiden för LED-lampan utifrån dess PCB (till skillnad från konkurrenterna som i allmänhet beräknar livstiden på själva LED-chipet i rumstemperatur)

  Vad är skillnaden jämfört med konkurrenterna?
  1. Kvaliteten på produkten, både vad gäller material och kvaliteten på tillverkningsprocessen. Alla våra produkter håller högsta kvalitet, vilket gör att vi kan vara tillverkare av originalutrustning (OEM).
  2. Vi använder material av högsta kvalitet för att tillverka våra produkter. Lamporna testas enligt de högsta kraven i varje steg i produktionen för bättre kvalitet och våra kunders säkerhet. 
  3. Vissa konkurrenter kan inte bevisa sina påståenden avseende prestanda, varken vad gäller ljusflöde eller produktens livslängd. De kan ange specifikationerna för LED-chipen snarare än hela lampan:
          o   Ljusflöde: Som ett exempel kan vi säga att ett LED-chip avger upp till 1 000 lm. Om LED-uppgraderingslampan har åtta chip sammanlagt kan de hävda ett totalt ljusflöde på 8 x 1 000 lm = 8 000 lm. Men ljusflödet kan inte beräknas så här, utan det måste mätas med specialutrustning. 
           o   Livstidsvärde: Ett LED-chip brukar vara i upp till 30 000 timmar vid 25 °C (rumstemperatur). Men det viktiga är hur LED-chipet är integrerat i lampan och hur den genererade värmen hanteras när lampan används. Dessa variabler kan ändra LED-chipets livslängd (så ett påstående om 30 000 timmars livslängd kan vara missvisande i en sämre produkt).
  Vad är syftet med kontrollboxen?
  Den omvandlar bilspänningen (12 V) till den spänning som krävs för att LED-lampan ska fungera ordentligt. Beroende på den prestanda som behövs och typ av lampa kan vi antingen inkludera kontrollen direkt inuti lampan (Ultinon LED: prestandan är lägre, lampan blir inte lika varm) eller utanför (X-tremeUltinon).
  kontrollboxen
  Är Philips LED-serie miljövänlig?

  Ja, Philips LED-uppgraderingsserie skyddar miljön på följande sätt:

  1. Betydande energibesparingar, vilket förbrukar mindre resurser och minskar CO₂-utsläpp
  2. Fullständig överensstämmelse med RoHS/REACH, vilket innebär att det inte finns några farliga ämnen som kan skada miljön
  3. Lång livslängd, vilket gör att du slipper onödiga utbytesrelaterade kostnader och samtidigt minskar den totala resursförbrukningen.
  Vad är skillnaden mellan LED-FOG [≈H8/H11/H16] och LED-HL [≈H11] (halvljus)?
  LED-FOG [≈H8/H11/H16] har utvecklats för att passa i tre olika dimoptiktyper: H8, H11 och H16. Därför har prestandan optimerats för just denna användning. Halvljusversionen LED-HL [≈H11] har utformats för att projicera ljus på vägen endast vid halvljusanvändning. Eftersom dess prestanda har ökat använder vi AirCool-systemet i stället för AirFlux-systemet i optiken.
  Kan jag spara pengar på att byta till LED-lampor?
  Ja, Philips LED-uppgraderingslampor har längre livslängd, vilket innebär att du sparar kostnaden och krånglet med frekventa lampbyten som i genomsnitt krävs varje till vart tredje år. Dessutom förbrukar LED-lampor betydligt mindre energi (halogen H4 förbrukar t.ex. 55 W och en LED-HL [≈H4] förbrukar runt 20 W).
  Hur ser jag skillnad på en äkta och en falsk Philips LED-lampa?
  När du köper en Philips LED-uppgraderingslampa till dina strålkastare kan du kontrollera äktheten online med den kod som finns på etiketten. Det är en försäkran om att du har en äkta Philips LED-lampa.
  Hur vet jag om Philips LED-uppgraderingslampan är kompatibel med mina strålkastare?

  Så här kontrollerar du Philips LED-uppgraderingslampans kompatibilitet med din bil:

  1. Mät diametern på strålkastaren och utrymmet som finns bakom armaturen. För att kunna installera LED-uppgraderingslampan behövs minst 60 mm i diameter och 70 mm utrymme bakom armaturen.
  2. Kontrollera om fästdonet även används som lamphållare. Om så är fallet kan du inte montera LED-uppgraderingslampan. 
  3. På vår webbsida finns en lista över bilar vi har testat (https://www.philips.com/c-e/automotive-led/stunning-range.html)


  Om du är osäker ska du kolla med återförsäljaren/installatören.

  Vad finns det för fördelar med Philips LED-design?

  Philips LED-uppgraderingskonstruktionen är patenterad. Philips LED-uppgraderingslampans konstruktion är unik och ger många fördelar:

  1. Lampan är optimerad för bästa möjliga prestanda och livslängd.
  2. Ljusstrålen är perfekt justerad för att fördela ljuset där det behövs.
  3. LED-chipen är placerade precis som på en vanlig lampa, vilket ger exakt samma ljusfördelning.
  4. LED-lamporna är extra robusta, stöttåliga samt skyddade mot fukt och spänningsöverskott.
  Vad står CANbus-adapter för?
  Det står för Control Area Network Bus-adapter (eller CEA: Canbus Enabling Adapter) och ser till att glödlampan håller rätt wattal, vilket förhindrar identifieringsproblem på bilen (till exempel felmeddelanden eller varningslampor). De flesta nya europeiska modellerna är utrustade med CANbus-adaptrar, så vi rekommenderar att du kontrollerar med din återförsäljare om ditt fordon har dessa adaptrar innan du köper LED-uppgraderingslampor.
  Vad är kontaktringar till för?

  Kontaktringar ser till att lampan sitter säkert inuti bilens strålkastarenhet. Vid byte till LED-HL [≈H7]-uppgraderingslampor som har ett nedkylningssystem baktill finns det ibland inte tillräckligt med utrymme för LED-uppgraderingslampor.
   

  Fästen för LED-HL [H7]-lampor kan skilja sig mellan olika bilmodeller. Vi tillhandahåller en mängd robusta utbytbara Philips-kontaktringar för att förbättra passformen på de flesta bilmodeller och göra installationen enklare.

  kontaktringar
  Är det obligatoriskt att använda en ytterligare kontaktring vid montering av LED-lampor?
  Beroende på bil och modell kan du behöva byta kontaktring. Den som medföljer i förpackningen tillsammans med lampan är den vanligaste typen.
  Vad innebär Philips AirFlux, AirCool, CeraLight och SafeBeam?
  1. Philips AirFlux och AirCool: De senaste värmehanteringssystemen med aktiva och passiva kylningssystem för längre livslängd och ökade prestanda. Vi använder passiv kylning när utrymmet i strålkastaren är tillräckligt stort för att avleda värmen effektivt utan risk för försämrade prestanda. Och beroende på prestandan på LED-lampan använder vi antingen en passiv eller aktiv kylning. T.ex. på LED-HL [≈H7]-strålkastaren är optiken i allmänhet mindre än på LED-HL [≈H4]), så värmeavledningen måste vara aktiv för att effektivt leda bort den varma luften från baksidan av LED-lampan.
  2. Philips CeraLight (specifik för LED-T10, för X-tremeUltinon LED-sortimentet): Använder keramiska komponenter för bästa möjliga värmeavledning som säkerställer bästa möjliga hållbarhet under extrema förhållanden.
  3. Philips SafeBeam: Projicerar ljuset där du behöver det för din säkerhet (ingen bländning för mötande förare). FOM-värdet (Figure Of Merit, ljuset som lyser på vägen) överensstämmer med ECE R112.
  Var brukar det bli fel först på en LED-lampa?
  Först och främst är LED-lampans konstruktion viktig för att bibehålla optimala prestanda under hela dess livslängd. Eftersom värmen är ett stort problem för LED är systemet som kyler ned LED-lampan en viktig del (fläkt och/eller kylelement). Se följande tekniska avsnitt om värmeavledning. Lampan måste underhållas ordentligt i strålkastarenheten så att den inte rör sig och/eller skadas vid körning.

  Tekniska frågor

  Hur kan jag kontrollera vilken LED jag ska använda för att byta ut den gamla lampan?
  Använd avsnittet ”Hitta rätt lampa till din bil” på Philips webbplats för att ta reda på vilken typ av lampa du behöver. För varje typ anges motsvarande ECE-namn. Se jämförelsetabellen mellan halogenlampor och LED-uppgraderingslampor nedan:
  Halogentyp
  LED-namn
  H4
  LED-HL [≈H4]
  H7
  LED-HL [≈H7]
  H8/H11/H16
  LED-FOG [≈H8/H11/H16]
  Festoon T10,5x30mm
  LED-FEST [30mm]
  Festoon T10,5x38mm
  LED-FEST [38mm]
  Festoon T10,5x43mm
  LED-FEST [43mm]
  W5W
  LED-T10 [≈W5W]
  W16W
  LED-T16 [≈W16W]
  W21W
  LED-T20 [≈W21W]
  W21/5W
  LED-T20 [≈W21/5W]
  W21W
  LED-T20-RED [≈W21W]
  W21/5W
  LED-T20-RED [≈W21/5W]
  W21W
  LED-T20-AMBER [≈W21W]
  P21W
  LED-RED [≈P21W]
  P21W
  LED-AMBER [≈P21W]
  P21/5W
  LED-RED [≈P21/5W]
  -
  LED-CANbus [≈5W]
  -
  LED-CANbus [≈21W]
  Hur kontrollerar jag att min bil kan utrustas med LED-uppgraderingslampor?
  LED-uppgraderingslampor går inte att installera i alla bilar. Vi på Philips har testat en mängd olika bilar som är mest representativa på den europeiska marknaden, och som vi är övertygade om att våra lampor kan användas på.
  Måste man använda en CANbus-adapter vid montering av en LED-lampa?
  Vi rekommenderar starkt att du använder en CANbus-adapter för att undvika att blinkandet har för hög hastighet eller ett felmeddelande på instrumentbrädan.
  Vad betyder SMD och SMT?
  Det står för Single Mounted Device (enkelmontering) och Surface Mounted Technology (ytmontering). Det syftar på hur LED-lamporna är byggda och hur lysdioderna används för att sprida ljuset inuti strålkastarinsatsen.
  SMD/SMT
  Varför använder de flesta konkurrenterna Lumileds-chip?

  De är bäst på marknaden när det gäller prestanda och hållbarhet. Dessutom är de minst av alla chip: 16 x 20 mm istället för 35 x 35 mm eller till och med 50 x 50 mm som länge var standard för bilar.

  Tack vare den lilla storleken har de nästan exakt samma form och placering som filamentet hos halogenlampan som ersätts.

  För X-tremeUltinon gen2 använder vi exklusiva LED-chip för fordon, som endast kan användas av Lumileds för fordonstillämpningar.

  Gruppering av LED-chip. Hur väljer jag dem för att få samma CCT för varje PCB?
  Som tillverkare av LED-lampor har vi kunskap om bästa möjliga LED-chip. Alla LED-lampor som valts ut i tillverkningen har exakt samma färgtemperatur, vilket innebär att du kan vara säker på att du får bästa möjliga ljusflöde och homogenitet.
  Varför har inte Philips LED-lampor någon integrerad CANbus?

  Vi valde att ha en separat CANbus av två anledningar:

  1. I de flesta fall behöver ingen CANbus installeras.
  2. När det behövs är det bättre att få den separat än inbyggd, eftersom en inbyggd CANbus inuti LED-lampan gör lampan större och för dyr. Förutom för blinkers där CANbus är obligatoriskt (säljs automatiskt med CANbus i förpackningen) så att de blinkar i rätt takt, krävs det oftast inte för installation. Nedan följer de fall där en CANbus kan vara eller är nödvändig:

        o   Blinkers (fram och bak)

        o   Strålkastare (halv-/helljus och dimljus)

        o   Parkeringsljus

  Är 24 V festoon utrustad med CANbus?
  Det finns inga CANbus på 24 V festoon, eftersom det inte behövs på alla fordon. Om en CANbus behövs för att undvika felmeddelande eller blinkning ska du använda Philips 21 W CANbus.
  Är det möjligt att använda 21 W CANbus för 24 V LED-lampor? Om ja, hur många krävs per lampa?
  Varken Philips CANbus 5 W eller 21 W är specifikt avsedda för ett ändamål. Deras syfte är att öka LED-lampans watt så att den inte får något felmeddelande fram, inte blinkar när LED-lampan tänds och förhindrar att blinkersen blinkar snabbare än de bör.
  Tar CANbus bort restströmmen när lampan släcks?
  Philips CANbus är utformad för att reglera strömmen i det elektriska systemet innan den når LED-lampan. När LED-lampan slocknar dras den återstående strömmen av CANbus. så att LED-lampan förblir släckt.
  Är de yttre lampornas progressiva på/av-funktion (som finns på vissa fordon) kvar när jag har installerat LED-lampor?
  Philips LED-uppgraderingsserie har utformats för att ersätta bilens nuvarande lampkonfiguration på ett smidigt sätt. Det innebär att den progressiva på/av-funktionen fortsätter att fungera efter LED-installationen.
  Hur passar ljusstrålens geometri jämfört med en vanlig H4/H8/H11?
  Alla LED-lampor från Philips har utformats utifrån halogenlampor/vanliga lampor enligt specifikationen för varje certifiering för att säkerställa en tillförlitlig produkt för föraren och andra trafikanter. Lampans geometri är noggrant anpassad efter lampan som ska ersättas.
  På LED-lampans drivbox står det: ”Varning: rör inte – het yta”. Hur varm blir den? Blir den så varm att den kan skada kablar eller andra bildelar under huven?
  Vi rekommenderar starkt att drivboxen alltid är ordentligt fastsatt med buntbanden för att undvika rörelser under körning, och att lådan är fastsatt på en metalldel om den skulle bli varm.

  Under installation

  Kommer jag att få ett felmeddelande på instrumentbrädan efter att ha installerat en LED-lampa?

  LED-lampor har lägre wattal (lägre strömförbrukning) än vanliga lampor.

  Vissa bilar är utrustade med ett lampdetekteringssystem som varnar föraren om en lampa inte fungerar. Det innebär att systemet skickar elektriska impulser i elsystemet för att kontrollera lampornas funktion. När systemet kontrollerar detta är effekten för låg för att detekteras. 

  För dessa fall har vi utvecklat en CANbus-adapter som omvandlar effekten för att undvika felmeddelanden.

  felmeddelanden
  Vad händer om det blir fel på blinkersen?
  Om det blir fel på blinkersen men inte CANbus kommer blinkningen fortfarande att fungera (CANbus drar fortfarande tillräckligt med ström för att blinka) men LED-lampan fungerar inte längre. Då behövs det en visuell kontroll för att upptäcka om lampan fortfarande fungerar.
  Hur byter jag ut en glödlampa mot en LED-lampa? Är det svårt?
  Hela Philips LED-uppgraderingssortimentet finns till för att uppgradera från halogenlampor och vanliga lampor – så det är enkelt att byta ut dem utan att bilen behöver modifieras på något sätt. Du behöver bara följa instruktionerna på eller i förpackningen, och vara säker på att strålkastarinsatsen har tillräckligt med utrymme innan du köper den.
  LED-lampan tänds inte efter installationen. Hur kan jag åtgärda detta?

  Om LED-uppgraderingslampan inte tänds efter installationen är det troligt att du måste växla om polariteten genom att vända på LED-lampan. Philips LED-uppgraderingslampor fungerar som batterier med en plus- och en minuspol. Om Philips LED-uppgraderingslampan inte tänds tar du helt enkelt ut den, vänder håll på den och sätter in den igen enligt förklaringen och bilden nedan:

   

  1. Ta ur Philips LED-uppgraderingslampan från sockeln.
  2. Vänd på Philips LED-uppgraderingslampan
  3. Sätt tillbaka Philips LED-uppgraderingslampan i sockeln.
  4. Kontrollera om Philips LED-uppgraderingslampan tänds.
  LED-lampan
  Vilken CANbus-adapter behöver jag: 5 W eller 21 W?

  En CANbus på 5 W används för invändiga lampor och registreringsskyltsbelysning. En CANbus på 21 W används för utvändiga lampor som parkeringsljus och halv-/helljus.
   

  Läs alltid det ursprungliga wattalet på halogenlampan/den traditionella lampan. Exempelvis brukar en P21W dra 21 W när vår LED-RED [≈P21W] har ett wattal på 1,9 W. Skillnaden är då 21–1,9 W = 19,1 W. Det betyder att du bör använda en Philips 21 W CANbus för att kompensera för skillnaden.

  Hur installerar jag en CANbus-adapter?

  Om du får ett felmeddelande på instrumentbrädan, om lampan blinkar snabbt eller om den går in i felsäkert läge vid installation av en LED-lampa bör du överväga att köpa och installera en Philips CANbus-adapterlösning.
   

  Se bilden nedan för installationsinstruktioner för CANbus-adaptern:

  CANbus-adapter
  Varför har LED-lampor problem med polaritet?
  Vanliga glödlampor kan dra ström i vilken riktning som helst eftersom de inte har någon ”positiv” eller ”negativ” sida. Glödlampan fungerar oavsett i vilken riktning den sätts in. LED-lampor drar bara ström i en riktning. Det kan jämföras med batterier som har en plus- och minuspol. Om LED-lampor sätts in fel fungerar de inte. Lösningen är då att vända på LED-lampan.
  När jag installerade LED-lampan får jag felmeddelanden som om lampan är släckt eller har gått sönder. Vad beror det på?

  Felmeddelandena visas eftersom LED-lampans wattförbrukning är mycket lägre än för vanliga lampor, vilket kan göra att avbrottsvarningssystemet inte kan upptäcka lampan.
   

  Om din bil visar varningar när du har installerat en LED-lampa kan du överväga att köpa och installera en Philips CANbus-adapter.

  Jag har installerat en LED-lampa och bilen startar inte. Vad ska jag göra?
  Efter installation av LED-lampor hamnar vissa bilar i felsäkert läge. LED-lampan har ett annat motståndsvärde än en glödlampa, så bilens dator letar efter glödlampans motståndsvärde. Därför hamnar bilen i felsäkert läge när en LED-lampa har installerats. Föraren meddelas om att något inte fungerar. Lyckligtvis händer detta sällan och problemet går att lösa. Kontrollera först att det felsäkra läget orsakas av LED-lamporna genom att byta ut dem igen mot glödlamporna. Om bilen fungerar som den ska var orsaken troligtvis LED-lamporna. I det fallet behöver du ett lastmotstånd, en så kallad CANbus.
  Jag får ett felmeddelande eller flimmer även efter att LED-lampan har installerats med CANbus-adaptrar. Vad ska jag göra?
  Om du upplever ovanstående problem trots att LED-uppgraderingslampan och CANbus-adaptern har installerats korrekt för att ta bort flimmer och/eller felmeddelanden på instrumentpanelen är det bäst att sätta tillbaka de ursprungliga halogenglödlamporna och begära återbetalning hos din återförsäljare.
  När jag installerar LED-lampor för blinkers, blinkar de lika snabbt som vanliga lampor eller blinkar de snabbare?

  I varje blinkerslåda finns två CANbus-adaptrar som behöver installeras för att se till att LED-lampan blinkar med samma hastighet som den vanliga lampan. Om adaptrarna inte installeras blinkar LED-lampan snabbare som om en av lamporna är trasig.

   

  Obs! Fäst CANbus-adaptern ordentligt på en metallyta för att undvika rörelser och skador på fordonet.

  Lagstiftning för LED-uppgraderingslampor

  Varför är LED-uppgraderingstekniken fortfarande inte godkänd för användning på allmän väg i Europeiska unionen (EU)?
  Philips LED-uppgraderingsserie har utformats för strålkastarenheter som är certifierade för halogenlampor/vanliga glödlampor. EU:s medlemsstater har ännu inte antagit den lagstiftning som krävs för att legalisera LED-uppgraderingslampor, så de får inte användas på allmän väg i EU.
  Vad finns det för rättsliga risker med att köra ett fordon utrustat med LED-uppgraderingslampor på allmän väg?

  Riskerna varierar från land till land, och beroende på lokal lagstiftning kan konsekvenserna till exempel omfatta:

  1. Böter och/eller att behöva byta tillbaka till certifierade, icke-LED-lampor.
  2. Bilen går eventuellt inte igenom besiktningen.
  I vilka länder säljs inte dessa lampor?
  Det enda land där Lumileds inte säljer LED-uppgraderingslampor är Tyskland, där myndigheterna anser att det är olagligt att sälja icke godkända produkter även för terrängkörning.
  Varför är LED-uppgraderingslampor avsedda för rally och tävlingsbanor?
  Förutom på bilar som redan har utrustats med LED-lampor av tillverkaren är det inte lagligt att byta ut utvändiga halogen- eller xenon-lampor mot LED-uppgraderingslampor i fordon som används på allmän väg. Eftersom LED-uppgraderingslampor inte är godkända att användas på allmän väg får de endast användas på privata vägar eller racerbanor.
  Kommer en bil med LED-uppgraderingsstrålkastarlampor att gå igenom besiktningen?
  I vissa länder måste bilar gå igenom en obligatorisk besiktning för att fastställa om bilen får köras på allmän väg. Philips LED-uppgraderingsserien har utformats för att ersätta ursprunglig konventionell teknik på bilen utan att fordonet måste modifieras. Trots den överlägsna prestandan hos Philips LED-uppgraderingslamporna är det inte säkert att fordonet går igenom besiktningen med LED-uppgraderingslamporna installerade eftersom dessa lampor inte är certifierade för användning på allmän väg ännu.
  Varför säljer ni LED-uppgraderingslampor i länder där de tidigare inte har sålts?
  Första gången vi lanserade LED-uppgraderingslamporna bestämde vi oss för en begränsad lansering. Efter två års erfarenhet av att sälja LED-uppgraderingslampor i vissa EU-länder anser vi nu att tiden är mogen att öppna upp försäljningen även för andra länder. Även om bestämmelserna inte har ändrats tror vi att vi har gett våra kunder tillräckligt med information för att tryggt kunna sälja LED-uppgraderingslampor.
  Vilken särskild förordning är det som LED-uppgraderingslampor måste följa?

  Befintlig lagstiftning tillåter i dag inte uppgradering av halogen-, xenon- och LED-lampor. I EU måste bildelar vara certifierade enligt ECE-standard för användning på allmän väg. Aktuella ECE-certifieringar gäller endast halogen-, xenon- och LED-lampor som monteras i nya fordon:

   

  1. ECE R37 för OEM-halogen
  2. ECE R99 för OEM-xenon
  3. ECE R128 för OEM-LED


  Det finns dock inga specifika godkännandekrav eller begränsningar för att använda LED-uppgraderingslampor på privat väg.

  Vad är R128 och varför uppfyller Philips LED-uppgraderingslamporna inte dessa krav?
  ECE R128 är certifieringen för LED-optik, vilket innebär att strålkastaren har utvecklats med LED som ljuskälla. Förordningen gäller inte för LED-uppgraderingslampor som används för att ersätta halogenlampor som certifierats enligt ECE R37.
  Vem bär ansvaret när en konsument stoppas med LED-uppgraderingslampor på allmän väg?
  Under förutsättning att konsumenten har blivit ordentligt informerad om vilka begränsningar som gäller och att konsumenten har installerat LED-uppgraderingslamporna själv är det i princip konsumentens eget ansvar. Men lokala myndigheter kan vidta åtgärder över försäljningen av LED-uppgraderingslamporna för användning på allmän väg. Omfattningen av en sådan åtgärd beror på vilka befogenheter de lokala myndigheterna har.
  Finns det några lagliga LED-uppgraderingslampor tillgängliga? (Andra leverantörer säljer LED-uppgraderingslampor och påstår att de är lagliga.)
  Inga LED-uppgraderingsprodukter är för närvarande lagliga på allmän väg i EU såvida inte lamporna är förslutna i lamphusen och både lampan och lamphuset har godkänts för användning tillsammans.
  Vad betyder de här symbolerna på förpackningen?
  ”avstängda” vägar
  Den här symbolen anger att produkten inte är lämplig för användning på allmän väg. Detta innebär att den bara får användas på ”avstängda” vägar.
  ECE R37
  Den här symbolen visar att produkten inte har godkänts enligt ECE R37-förordningen om halogenlampor. Vi visar halogenförordningen eftersom trots att en LED-uppgraderingslampa är avsedd att ersätta halogenlampan i samma strålkastare innebär det inte att LED-uppgraderingslampan är ECE R37-godkänd.
  Vad betyder följande text: ”Det är ditt eget ansvar att användningen av LED-lampor överensstämmer med gällande lokal lagstiftning”
  Den här texten är avsedd att säkerställa att du använder LED-uppgraderingslampor på rätt sätt och i enlighet med lokal lagstiftning. Lokal lagstiftning kan komma att ändras, så det är viktigt att du kontrollerar om produkten kan användas där du befinner dig.
  Var kan jag köpa LED-uppgraderingslampor?
  Kontrollera med din lokala representant eller på vår webbplats: www.philips.com/automotive
  ECE R37
  Det är ditt eget ansvar att användningen av LED-lampor överensstämmer med gällande lagliga krav.

  Varför ska du välja lampor från Philips?

  belysning-egenskaper
  Optimal ljusprestanda för din säkerhet och komfort
  ece-certifiering
  Godkännande enligt DOT/SAE och ECE-certifiering
  tillförlitliga-prestanda
  Originalprodukter för mest pålitlig prestanda
  kvicksilverfria-produkter
  Hållbarhet för miljön: bly- och kvicksilverfria produkter - för att vi tar ansvar