1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Förbättra luften inomhus

  Att tänka på...

   

  1. Luften i våra hem är ofta upp till fem gånger mer förorenad än luften utanför. Speciellt utsatta är de som bor i större städer eller nära stora vägar och industrier.

  2. Förutom de människoskapade föroreningarna så finns det även många naturliga föroreningar som exempelvis pollen, damm och andra allegener. Dessa finns så väl i utomhusluften som inomhus och påverkar kvaliteten på luften avsevärt - Speciellt påtagligt är det för känsliga grupper så som astmatiker och allergiker.

  3. Nästäppa, torr hy och torra slemhinnor, dålig sömn och snarkningar är några symptom som kan vara relaterade till exponering av dålig luft. Det kan därför vara viktigt att säkerställa en så ren luft med bra luftfuktighet som möjligt.

  4. Den relativa luftfuktigheten inomhus bör ligga mellan 40 - 60% för att vara optimal. En bra luftfuktighet motverkar att vi får torr hy, torra slemhinnor och att bakterier och virus sprids.

  5. Astma- och allergiförbundets stämpel samt ECARF-stämpeln hjälper dig att välja rätt luftvårdsprodukt för dig som lider av astma eller andra allergier.

  6. Ställ din luftrenare/luftfuktare öppet så att den fritt kan suga in luft och blåsa ut luften. Glöm inte att rengöra förfiltret och byta övriga filter efter behov för att upprätthålla full effekt över längre perioder.

  7. Ställ gärna luftrenaren i sovrummet då det är där du spenderar merparten av din tid i hemmet och det är då kroppen ska återhämta sig och göra dig redo för en ny dag.

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.