Sonicare
Oral HealthcareHur undviker jag uppkomst av plack?

Vad är plack?

FOREBYGG

Undvik uppkomst av plack

BEHANDLA

Behandla plack och blödande tandkött

Vad är plack?


Att det är viktigt att borsta tänderna och hålla munnen fräsch vet de flesta om. Men många slarvar ändå med sin munhygien. Plack är en tunn bakteriebeläggning som hela tiden byggs upp på tänderna. Om man slarvar med att rengöra sina tänder fäster bakterier lättare vid tandköttskanten. Bakterierna leder till inflammationer, något som man bland annat märker av genom att tandköttet blöder.

Undvik uppkomst av plack


Att borsta tänderna ordentligt är viktigt. Genom att använda en bra eltandborste i två minuter två gånger per dag minskar man risken för att drabbas av problem med plack och tandköttet. För att undvika plack bör du använda en eltandborste som rengör mellan tänderna och längst tandköttskanten.

Hur behandlar jag plack och blödande tandkött?

 

Om du redan har plack eller blödande eller inflammerat tandkött är också en eltandborste ett utmärkt sätt att snabbt behandla problemet. Längre och flitigare tandborstning i två veckor behandlar båda problemen om de upptäcktes i tid. En socker- och stärkelsefattig kost samt mellanrumsrengöring motverkar även det att plack bildas.

 

PHILIPS SONICARE

Vad kan Philips Sonicare göra?

 

Philips Sonicare tar 31 000 borsttag per minut, jämfört med en manuell tandborste som enbart gör ca 300 borsttag per minut. Det innebär att två minuters tandborstning med en Philips Sonicare motsvarar ungefär en månads tandborstning med en manuell tandborste. Det är ett bra sätt att se till att du får en grundlig och effektiv rengöring, vilket förebygger både plack och inflammerat tandkött.

Läs om hur munhälsan förbättrar din vardag