1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Batteridrivna dammsugare
  Fördelarna med en laddningsbar dammsugare

  En batteridriven dammsugare (eller bärbar- eller laddningsbar dammsugare som de också heter) har tidigare setts som ett komplement till den vanliga dammsugaren. De flesta är nog överens om att en batteridammsugare är smidigare att använda än en vanlig dammsugare men kort batteritid, dålig sugförmåga och ännu ett städverktyg som tar plats i hemmet har utgjort en barriär. Men under tiden vi har fortsatt att släpa runt på våra stora dammsugare och repat golvet hemma har en hel del hänt på dammsugarfronten.

  Idag finns laddbara dammsugare, vars batteritid räcker till för att städa hela huset och som ger likvärdiga städresultat som en vanlig dammsugare. Prestandan har blivit bättre, funktionerna smartare och designen mer användarvänlig. Nedan visar vi hur en batteridammsugare kan underlätta din städrutin och listar de största fördelarna med en laddningsbar dammsugare.

  1. En batteridriven dammsugare tar mindre plats

   

  Hur stort vi än bor, verkar det aldrig finnas tillräckligt med plats för att förvara dammsugaren. En bärbar dammsugare är kompakt om och perfekt om du bor i lägenhet och vill använda förvaringen till annat än städredskap. Vår senaste sladdlösa dammsugare SpeedPro Max kan du förvara och ladda direkt på väggfästet så att du alltid har den nära till hands om du till exempel behöver snabbstäda upp smulor efter middagen. Självklart kan du även förvara en bärbar dammsugare i garderoben eller städskrubben och ställa fram den för laddning.

  speedpro max on the wall

  2. Smidig att använda och perfekt för trappan


  De flesta håller nog med om att dammsugning inte är särskilt roligt. Visst är det skönt med ett nystädat hem, men processen att ta sig dit är jobbig. En dammsugare är jobbig att släpa fram, tung att dra runt och ofta osmidig att använda. En batteritidriven dammsugare kanske inte kommer att väcka en plötslig städentusiasm men den kommer att ta bort många irritationsmoment. Du blir av med sladden, den är alltid nära till hands och den kommer lättare åt under möbler. Ta SpeedPro Max som exempel, den här modellen är speciellt utformad för att vara ergonomisk och användarvänlig. Motorn är placerad högst upp på enheten för att skapa en låg tyngdpunkt som gör dammsugaren lätt att manövrera. Du kan utan problem nå under soffan, sängen och andra möbler utan att motorn slår i och det bästa av allt – du behöver inte böja dig eller dammsuga i obekväma ställningar. 

  Eftersom en batteridriven dammsugare är kompakt och väger mindre kan du med enkelhet dammsuga trappan, lister och hyllor. Trappan tåls att nämnas ytterliggare en gång till – hur många gånger har man inte svurit över att behöva släpa med sig den tunga dammsugaren uppför trappan? Fördelen med laddningsbara SpeedPro Max är att den dessutom har ett integrerat borsttillbehör som du enkelt fäller ut från röret. På så sätt kommer du åt lister, hyllor och små utrymmen samt kan anpassa borsten till underlaget för att undvika onödigt slitage. Tänk efter, hur många gånger har du egentligen använt de tillbehör som kommer till din dammsugare?  Extraborstar och munstycken är ofta krångliga att ta fram och vi vill att städningen ska gå undan. I bästa fall är dessa tillbehör inbyggda i dammsugaren och om inte, är de förmodligen förlagda för längesen. En batteridriven dammsugare underlättar för dig att städa snabbare, smartare och bättre.

  cleaning stairs

  3. Fler användningsområden än hemmet

   

  Många laddbara dammsugare går att omvandla till en handdammsugare som du även kan använda utanför hemmet, till exempel när du ska städa bilen. På SpeedPro Max tar du bara bort förlängningsöret för att göra om huvudenheten till en minivariant av en handdammsugare. Om du vill rengöra möbler från damm och djurhår kan du klicka fast ett mindre turbomunstycke på handdammsugaren. Att få med möbler och textilier i sin städrutin är viktigt eftersom dessa samlar damm och allergener som du kan reagera på om du är känslig eller har allergi.

  cleaning car

  4. Med en batteridriven dammsugare slipper du dammugarpåsen

   

  En uppladdningsbar dammsugare har inte samma uppsamlingskapacitet som en vanlig dammsugare med påse. Men det finns en logisk förklaring. En batteridriven dammsugare har nämligen ingen dammsugarpåse utan samlar upp smutsen i en dammbehållare som du tar loss och tömmer direkt efter städningen. SpeedPro Max använder en speciell teknik, PowerCyclone 8, för att separera dammet och luften direkt vid insuget så att dammet samlas upp lättare. Det höga trycket i uppsamlare gör att dammet sugs upp effektivt i dammbehållaren och stannar där. Det finns ett tvättbart filter som hjälper till att hålla städningen effektiv och hygienisk. När du är klar, tar du loss dammbehållaren (denna rymmer 0,6 l) och tömmer den direkt i papperskorgen. Du slipper överfulla dammsugarpåsar och kan tömma dammbehållaren hygiensikt utan att riskera dammoln och spill.

  Ett extra plus är att du ser vad som fångas upp när du dammsuger och hinner rädda eventuella prylar såsom örhängen som du inte inte vill bli av med. 

  cleaning led lights

  5. Vad har en batteridriven dammsugare för prestanda?

   

  Det finns ingen tvekan om att en batteridriven dammsugare är ett smidigt alternativ, men du kanske fortfarande osäker på om den orkar i längden? Svaret är ja! Med rätt modell är en batteridammsugare den enda dammsugaren du behöver i ditt hem. Batteritiden på SpeedPro Max håller upp till 65 minuter efter 5 timmars laddning om du använder den i normal hastighet. Om du istället dammsuger på det högsta turboläget håller laddningen i 21 minuter, vilket är bland den längsta tiden på marknaden. Du behöver inte oroa dig för att laddningen plötsligt ta slut eftersom den har en digital display på huvudenheten som talar om hur lång batteritid du har kvar. Här kan du även se när det dags att tvätta av filtret och vilken hastighetsinställning du använder.

   

  Det som gör SpeedPro Max extra snabb och effektiv är dess munstycke som suger upp smuts i 360 grader. Det innebär att du städar även när du drar dammsugaren mot dig, till skillnad från de flesta andra dammsugare som endast fångar upp smuts på vägen fram (trots att vi är vana vid att dammsuga fram och tillbaka!). Munstycket har ytterliggare en funktion som vi älskar – LED-lamporna. Dessa lyser upp golvet på ett nästan skrämmande sätt så att du ser all smuts och damm som du annars hade missat. LED-lampor i munstycken kan låta som ännu en häftig funktion som man inte använder, men om du någon gång testar kommer du att förstå. 

  En batteridriven dammsugare kräver visserligen att du laddar dammsugaren mellan gångerna, men med dagens modeller kan du faktiskt städa hela ditt hem på en laddning. En batteridriven dammsugare har smartare design och flera hjälpsamma funktioner som gör städningen smidigare. Om du är trött på att din stora dammsugare tar plats och är jobbig att använda, och du vill lägga din tid på roligare saker än städning, är en laddningsbar dammsugare helt rätt. 

  Relaterade produkter

  Philips Dammsugare

  Läs mer om Philips Dammsugare

  Relaterat

  • Vilken dammsugare ska jag köpa? Jämför olika typer

   Vilken dammsugare ska jag köpa? Jämför olika typer

  • Tysta dammsugare - För dig som uppskattar låg ljudnivå

   Tysta dammsugare - För dig som uppskattar låg ljudnivå

  • Dammsugare för dig med astma och allergi

   Dammsugare för dig med astma och allergi

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.