1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  • Fördelar med Philips Shop

  • 30 dagars returgaranti

  • 2 års garanti

  • Fri frakt

  Luftrenare

  Bli av med dålig luft -
  så här får du renare luft inomhus  

  Visste du att luften du andas inomhus oftast är mer förorenad än luften som finns utomhus? Faktum är att inomhusluften i genomsnitt är 2–5 gånger så förorenad som utomhusluften vilket innebär att inomhusluften inte alltid är så ren som man kan tro! Vi spenderar ca 90 % av vår tid inomhus, och ungefär hälften av den är vi hemma vilket gör det viktigt att se till att luften i det egna hemmet är ren. 

  Bieffeker av dålig luft inomhus kan vara sämre sömn, koncentrations- och prestationssvårigheter eller ökade symptom för allergier. Som tur är finns det både husknep och mer professionella lösningar för att råda bot på dålig inomhusluft. Vi har listat våra fyra bästa knep på hur du blir av med dålig luft inomhus hemma!

  1. Addera mer växter inomhus

   

  Förutom att vara fina och producera syre är växter även ett bra hjälpmedel när du börjar känna av att du har dålig luft inomhus. Satsa på gröna växter med stora blad, det är nämligen de som sägs ha den största renande effekten. Växter renar luften från skadliga partiklar och gifter och kan även neatrularisera skadliga gaser. Det har även dokumenterats att ett antal växter kan ha särskilda egenskaper när det gäller att rena luften från gifter som utsöndras av moderna möbler och byggmaterial som till exempel plast och lim från spånskivor. Dessa växter är Ampellilja, Benjaminfikus och Gullranka.

   

  Växter är också bra för att öka luftfuktigheten i rummet, perfekt under vinterhalvårets torra period. Ha i åtanke att det ofta kan behövas ganska många – så det kan finnas andra alternativ som är smidigare att satsa på, som till exempel en luftfuktare.  

  2. Städa noggrant


  Ett rent och städat hem är ett bra medel mot dålig luft. Dammet som virvlar runt i hemmet är ofta rester från oss själva som till exempel hår och hudflagor men kan också bestå av matrester eller smuts som vi drar med oss in utifrån. För att vara säker på att du får med allt smuts, använd en dammsugare med inbyggda LED-lampor, lamporna gör det enkelt att se smutset som ligger på golvet vilket ger dig bättre förutsättningar till ett renare hem.


  Genom att hålla det städat tar du bort bakterier, damm och andra skadliga partiklar från luften så att du kan andas in en ren och fräsch luft. Städa hellre för ofta än för lite, men du behöver inte heller vara manisk med städningen – se till att hålla det rent och snyggt!

  3. Vädra med jämna mellanrum

   

  Se till att vädra med jämna mellarum, gärna en kort stund ett par gånger i veckan för att få in nytt syre i ditt hem. När du vädrar finns det en risk att du släpper in avgaser, pollen och andra föroreningar som finns i luften utomhus, vilket kan påverka din inomhusmiljö. En luftrenare kan då hjälpa dig med att filtrera bort allergener och partiklar som kommit in i din inomhusluft – läs tips nummer 4!

  4. En Luftrenare filtrerar bort skadliga partiklar

   

  En luftrenare är ett bra komplement om du vill bli förbättra din luft inomhus. En luftrenare filtrerar bort allergener, partiklar och bakterier som finns i din inomhusluft och kan därför bidra med att råda bot på problemet med dålig luft. En luftrenare från Philips kan rena så mycket som upp till 99,97 % av partiklar och allergener* och gör så att du kan andas frisk, ren inomhusluft vilket i sig kan kan bidra till en förbättrad hälsa. 

   

  Välj en luftrenare med ett HEPA-filter, det fångar upp partiklar så små som 0,3 mikron, vilket är storleken på de vanligaste luftburna allergenerna, partiklarna, virus och bakterierna. Dubbelkolla så att luftrenaren har kapacitet till att rena dålig luft i storleken på det rum där du har tänk att placera den. Philips bästa och mest sålda luftrenare renar ytor så stora som 95 m2 och i ett rum på 20 m2 renar den över 8 gånger på en timme. Luftrenaren är dessutom rekommenderad av Astma- och Allergiförbundet** och Europeiskt centrum för allergiforskning (ECARF), vilket gör den speciellt bra för dig med allergier. Utöver att ta filtrera bort allergener, kan luftrenaren även filtrera bort skadliga inomhusgaser som avges från kemikalier i möbler eller rengöringsmedel samt vissa virus, exempelvis H1N1 (influensa). Dessutom avger inga utav Philips luftrenare ifrån sig restprodukter som till exempel ozon.

   

  Följer du dessa tips är du på god väg mot att kunna säga farväl till dålig luft inomhus!

   

  *Tar bort 99,97 % av partiklarna: testat med NanoProtect Pro-filter och effektivitet vid förstasvep och 400 luftflöde 2015, utfört av tredje part.

  ** Rekommendationen gäller driftläge ”2” och passar ett bostadsrum med en volym upp till 48,5 m3

  Relaterade produkter

  • Series 800 Luftrenare
   -{discount-value}

   Series 800 Luftrenare

   Visa produkt
  • Series 3000i Philips luftrenare – 3000i-serien
   -{discount-value}

   Series 3000i Philips luftrenare – 3000i-serien

   Visa produkt
  • Series 4000i Philips luftrenare – 4000i-serien
   -{discount-value}

   Series 4000i Philips luftrenare – 4000i-serien

   Visa produkt

  Philips Luftrenare

  Läs mer om Philips Luftrenare

  Relaterat

  • Luftrenare rekommenderade av Astma- och Allergiförbundet

   Luftrenare rekommenderade av Astma- och Allergiförbundet

  • Lindra dina allergibesvär med en luftrenare

   Lindra dina allergibesvär med en luftrenare

  • Hemmiljö - Tips och inspiration för ett hälsosammare hem

   Hemmiljö - Tips och inspiration för ett hälsosammare hem