1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  • Fördelar med Philips Shop

  • 30 dagars returgaranti

  • 2 års garanti

  • Fri frakt

  Luftrenare

  Luftrenare rekommenderade

  av Astma- och Allergiförbundet

  Hur kan en luftrenare hjälpa vid allergi?  


  En luftrenare renar luften från oönskade partiklar och allergener i din inomhusluft som kan förvärra symptomen hos allergiker. Nästan var tredje barn lider av någon form av allergisjukdom medan var fjärde svensk känner av symptomer av pollen under de värsta perioderna. Det många inte vet är att inomhusluften i genomsnitt är fem gånger mer förorenad än utomhusluften. Våra hem är inte så rena som vi tror! En luftrenare filtrerar bort 99,97 % av hemmets vanligaste allergener och ultrafina partiklar såsom luftburna bakterier, damm och pollen som vanligtvis förvärrar allergier. Till exempel renar vår bästa luftrenare luften i ett rum på 20 m2  över 8 gånger på en timme.

   

  En luftrenare kan göra stor skillnad för allergiker, framförallt om du placerar den i sovrummet där den hjälper till att förbättra din sovmiljö. Philips luftrenare mäter konstant luftkvaliteten i rummet, talar om när du har bra/dålig luft och ställer automatiskt in sig för optimal rening. För att skapa de bästa förusättningarna är det naturligtivis även viktigt att hålla hemmet städat och rent, ha en god ventilation och fritt från mögel- och fuktskador.

  Vad är Astma- och Allergiförbundet?

   

  Astma- och Allergiförbundet arbetar aktivt för att möjliggöra ett friskare liv och skapa ett samhälle som är tillgängligt för alla med astma, allergi eller annan överkänslighet. Astma- och Allergiförbundet arbetar med opinionsbildning, att sprida information och att stödja forskning inom området. En del av Astma- och Allergiförbundets verksamhet är även att granska och rekommendera produkter anpassade för astmatiker och allergiker, där bland luftrenare.

  Astma- och Allergiförbundet

  Vad innebär det att en luftrenare är rekommenderad av Astma- och Allergiförbundet?


  Astma- och Allergiförbundet genomför olika tester för att granska om luftrenaren i fråga renar inomhusluften på ett hygiensikt och effektivt sätt, och utgör ett bra alternativ för dig som vill ta bort oönskade partiklar och allergener. Astma- och allergiförbundet rekommenderar endast luftrenare där avskiljning från partiklar sker i någon form av filter, det innebär att luftrenare som joniserar fritt i rummet inte kan bli rekommenderade.

   

  Astma- och Allergiförbundet testar bland annat att luftflödet och avskiljningsgraden uppnår tillräckligt hög reningseffekt av luften. För att luftrenaren ska kunna användas i ett sovrum utan att ljudvolymen anses som störande ska volymen inte överstiga 30 dBA. Astma- och Allergiförbundets rekommendation innebär även att tillverkaren ska kunna garantera att det finns utbytesfilter fem år efter det att luftrenaren tas ur produktion. Även driftkostnad för luftrenaren tas i beaktelse och driftkostnadskalkylen baseras på rekommenderat filterbyte/rengöring och kostnaden för nya filter. Vidare granskas luftrenarens påverkan på inomhusmiljön som till exempel ozongenerering och elektromagnetiska fält. Även förekomsten av nickel på luftrenarens alla beröringsytor testas.

  Luftrenare från Philips – rekommenderade av Astma- och Allergiförbundet

   

  Philips har två luftrenare som är testade och rekommenderade av Astma- och Allergiförbundet, AC2889/101 och AC3259/102.

  Relaterade produkter

  Luftrenaren AC2889/10 från 2000i-serien har ett mycket effektivt filtreringssystem som tar bort allergener och små fina partiklar, såsom pollen, damm och bakterier - utan att avge skadliga restprodukter, som till exempel ozon. Luftrenaren kan rena luften i rum som är upp till 79 m2 stora och i ett rum på 20 m2 hinner den rena luften hela 7 gånger på en timme.
  Luftrenaren AC3259/10 från 3000i-serien är vår bästa och mest sålda luftrenare. Modellen är både testad och rekommenderad av Astma- och Allergiförbundet och certifierad av Europeiskt centrum för allergiforskning (ECARF). Luftrenaren är effektiv i stora rum och öppna planlösningar upp till 95m2 och i ett rum på 20 m2 hinner den rena luften över 8 gånger på en timme.

  Den främsta skillnaden mellan serierna är prestandan, vilket är anledningen till att 3000i klarar av att rena större rum (upp till 95m2  vs. 79 m2). Båda serierna har en display på luftrenaren som visar ett allergiindex från 1 och 12, samt en ljusindikator som går från blått (bra luft) till rött (dålig luft). På så sätt kan du alltid hålla koll på luftkvaliteten i realtid. De har även ett extra tyst nattläge som gör att du kan njuta av en friskare sovrumsmiljö utan att störas av ljudet från luftrenaren.

   

  Luftrenarna filterar bort och fångar så mycket som upp till 99,97 %3 av partiklarna som passerar genom filtret. Partiklar så små som 0,3 mikrometer filtreras bort av luftrenaren och lämnar dig med en ren luft fri från partiklar och allergener. Du kan styra luftrenarna med hjälp av appen AirMatters, där du även kan ta del av aktuella pollenprognoser och få information om luftkvaliteten utomhus. Under pollensäsongen är appen ett måste då den ger detaljerad information om pollenvärden utomhus så som björk, gräs, al och gråbo. Luftrenarna har tre olika inställningar varav ett extra känsligt allergenläge.

   

  Källa: Astma- och Allergiförbundet

   

  1. Rekommendation avser driftläge Sleep mode och rum upp till 11,9m2

  2. Rekommendationen gäller driftläge ”2” och passar ett bostadsrum med en volym upp till 48,5 m3
  3. Tar bort 99,97 % av partiklarna: testat med NanoProtect Pro-filter och effektivitet vid förstasvep och 400 luftflöde 2015, utfört av tredje part.

  Philips Luftrenare

  Läs mer om Philips Luftrenare

  Relaterat

  • Bli av med dålig luft - så här får du renare luft inomhus

   Bli av med dålig luft - så här får du renare luft inomhus

  • Lindra dina allergibesvär med en luftrenare

   Lindra dina allergibesvär med en luftrenare

  • Hemmiljö - Tips och inspiration för ett hälsosammare hem

   Hemmiljö - Tips och inspiration för ett hälsosammare hem