Se hur Amir Kheirmand lagar riktigt goda hemmagjorda gyros serverade i pitabröd med tzatziki. Se hela receptet nedan!
Hemlagade gyros i pitabröd med tzatziki
Så här lagar du riktigt goda hemmagjorda gyros serverade i pitabröd med tzatziki. Till detta recept behöver du grilltillbehöret för din Airfryer. Se hela receptet nedan!
Portioner4-6,Tillagningstid60 minuter
Amir Kheirmand
Airfryer
Ingredienser
600 gram fläskkarré
2 tomater, skivade
1 msk matolja
1 näve pommes (valfritt)
1 näve blandsallad
Pitabröd
Så här gör du:
1. Skiva fläskkarrén i 2 cm skivor. Skär varje skiva i strimlor, cirka 5 mm tjocka. Lägg i en skål tillsammans med matolja och 1 matsked av kryddblandningen. Låt stå 15 minuter.
2. Trä köttet på grillspetten och grilla i Airfryern 10-12 minuter på 200 grader tills köttet fått ordentligt med färg.
3. Värm upp pitabrödet, skeda i tzatziki, lägg i gyroskebaben, sallad, tomat, pommes och servera.
Se hur du gör kryddblandningen och tzatzikin nedan
Kryddblandning:
Ingredienser
1 tsk timjan
1 tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk buljongpulver
½ tsk kanel
1 msk oregano
1 msk salt
Tzatziki:
Ingredienser
300 gram grekisk yoghurt
½ slanggurka
1 vitlöksklyfta
1 msk gräsig olivolja
Salt
Svartpeppar
Dela gurkan på längden och skrapa ut kärnorna med en sked. Riv gurkan och krama ur så mycket vätska som möjligt.
Blanda gurkan med yoghurten och olivoljan, riv i vitlök och salta och peppra. Låt stå 15-20 minuter och dra.