Se hur Sofia Henriksson lagar asiatisk lax med kokosris och bakad spetskål med Philips Airfryer
Asiatisk lax med kokosris och bakad spetskål
Så här lagar du Sofia Henrikssons goda laxrecept i Philips Airfryer på bara 20 minuter. Servera tillsammans med kokosris och en god chili- och sojamarinad. Se hela receptet här.
Portioner4,Tillagningstid13 minuter
Sofia Henriksson
Airfryer
Ingredienser
500 g lax
1 huvud spetskål
2 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
1 limefrukt
1 chili
2 cm ingefära
1 msk risvinäger
2 tsk honung eller maple syrup
Kokosris
4 dl kokosmjölk
2 dl vatten
3 dl jasminris
1/2 tsk salt
Tillbehör
Jalapenomajonäs
Picklade rödlök
Rostade sesamfrön
Färsk koriander
Gör så här
Börja med att göra marinaden. Blanda soja, sesamolja, saften från limen, chili, ingefära,risvinäger och honung i en skål. Pensla laxbiten och dela kålhuvudet i kvartar och pensla. Lägg in i Airfryern med ett grillgaller emellan i 13 minuter på 185 grader.
Koka under tiden riset enligt instruktion i kokosmjölken och vattnet. Servera lax, kål och ris medjalapenomajonäs, rödlök, rostade sesamfrön och koriander.