Se hur Amir Kheirmand lagar den här snygga och riktigt goda rätten i Philips Airfryer - bakad torsk serverad med rotselleri, brynt smör och rårörda lingon!
Bakad torsk med rotselleri och brynt smör i Philips Airfryer
Så här lagar du den här snygga och riktigt goda rätten i Philips Airfryer gjord på bakad torsk serverad med rotselleri, brynt smör och rårörda lingon. Se hela receptet nedan!
Portioner4,Tillagningstid35 minuter
Amir Kheirmand
Airfryer
Ingredienser
4 st bitar torskrygg á 150 gram med skinn
1 liter vatten
80 gram salt
Smör
1 dl rårörda lingon
Citron
Krasse
Så här gör du:
1. Blanda vatten och salt tills saltet löst sig i en fyrkantig form. Lägg i fisken och rimma 1 timme. Torka av.
2. Torka av fisken, pensla med smält smör och lägg fileerna i Airfryern med skinnsidan upp.
3. Ugnsbaka 10 minuter på 120 grader, pensla med smält smör igen och grilla 3-4 minuter på 180 grader tills fisken har en innertemperatur på 50-52 grader.
4. Förbered rotsellerin och det brynta smöret (se nedan)
5. Servera med den bakade rotsellerin, brynta smöret, rårörda lingon och garnera med citron och krasse.
Njut!
Rotselleri:
Ingredienser
1 st rotselleri cirka 1 kilo
Smör
Salt
Peppar
Skala och skiva rotsellerin till puckar på ungefär 1,5-2 cm.
Placera i din airfryer, salta, peppra och lägg på en liten klick smör.
Baka 15 minuter på 180 grader.
Brynt smör:
Ingredienser
100 gram smör
1 näve hasselnötter
2 msk pepparrot, riven
Rosta hasselnötterna och finhacka.
Riv pepparroten.
Lägg smöret i en liten kastrull och bryn. Blanda med hasselnötter och pepparrot precis innan servering.