Se hur Sofia Henriksson lagar halloumitacos i Philips Airfryer
Frasiga halloumitacos med kålsallad och rostad majskräm med Airfryer
Så här lagar du Sofia Henrikssons frasiga halloumitacos i Philips Airfryer. Serveras med kålsallad och rostad majkräm!
Portioner4,Tillagningstid30 minuter
Sofia Henriksson
Airfryer
Ingredienser
400 g halloumi
1 dl vetemjöl
1 tsk cayennepeppar
2 dl panko
1 ägg
2 salladslökar
2 dl strimlad spetskål
2 msk rapsolja
8-12 st tortillabröd, små
1 jalapeño eller chil
1 kruka koriander
1 dl majonäs
1 msk sriracha
Salt
1 rödlök
1 msk vitvinsvinäger
1 msk strösocker
1/2 dl vatten
400 g majs, fryst och tinad
1 vitlöksklyfta
2 msk creme fraiche
1 lime
Så här gör du:
1. Rosta majs och vitlök i airfryern 200 grader i 8-10 minuter, så att den får ordentligt med färg, mixa med creme fraiche och lime till en slät kräm. Smaka av med salt.
2. Skiva rödlöken tunt och blanda socker, vatten och vinäger i en skål. Lägg ner löken och ställ åt sidan.
3. Strimla kål och salladslök fint. Skiva chilin eller jalapeñon.
4. Rör ihop sriracha och majonäs, salta lite för smak.
5. Dela halloumi i stavar. Blanda mjöl, cayennepepparn och salt i en skål. Panera halloumi först i mjölblandningen, sen i ägget och tillsist i pankon. Fritera i airfryern på 190 grader cirka 10 minuter tills de fått fin färg.
6. Lägg ner tortillabröden i airfryern på 200 grader i en minut så blir de varma. Bygg ihop tacon med majskrämen i botten toppad med kål, halloumi, picklad lök och salladslök. Tillslut majonäsen och koriander på toppen! Servera med limeklyftor