Hälsosamt och guilty pleasures. Ord som aldrig rimmat väl – fram tills nu! Med Philips Airfryer kan du göra egna chips med 90 % mindre fett*. Det bästa av allt? Du kan njuta av en god och krispig smak som färdiga chips helt enkelt inte kan jämföra sig med. Vi hjälper dig att njuta av ditt favoritsnacks på ett hälsosammare vis. Läs vårt recept om hur du gör dina egna chips. Mm. Mm. Mm!
Att fritera hemmagjorda chips behöver inte kantas av långa tillagningstider och fastklibbat hushållspapper. Genom att göra egna chips i varmluftsfritösen Philips Airfryer så går det på ett kick, samtidigt som det dessutom blir både nyttigare och väldigt gott.
Läs mer och se vilka modeller som är kompatibla med snack cover här.
Genuina potatischips som för tankarna till sommar och lantgård, nyttiga grönkålschips eller färgsprakande rotfruktschips? Vi har något för alla – här kommer våra 3 favoritrecept för hemmagjorda chips i din Philips Airfryer.
1. Välj potatissort Välj mjölig potatis för den där genuina smaken som för tankarna till sommar och lantgård. Om du vill experimentera lite kan du även använda dig av sötpotatis. Sedan sköljer du potatisen för att avlägsna smuts. Torka av den innan du påbörjar nästa steg. Börja med att skiva potatisen i tunna skivor. Lättast är genom en mandolin, men om du inte har en hemma så fungerar även en matberedare eller osthyvel alldeles utmärkt. Lägg sedan i potatisskivorna i en liten balja med vatten och 1 tsk vinäger. Låt de ligga i 20 minuter för att avlägsna stärkelsen. Koka potatisskivorna i 2-3 minuter i medelhög temperatur för att avlägsna sista stärkelsen. Här är det viktigt att de inte överkokas. Tvätta skivorna och sätt dem i ett durkslag för att avlägsna vattnet. Lägg sedan ut potatisskivorna på en duk och låt de torka i en 20-25 minuter. Sätt potatisskivorna i en balja och massera in med olja. Rör om så att de inte klibbar fast i varandra. Lägg in potatisklyftorna i din Airfryer på 200 grader i 25 minuter. Rör om i matlagningskorgen så att de inte fastnar i varandra. När du de är klara kan du tillsätta en nypa salt och peppar.
2. Skölj
3. Skiva
4. Skölj i en balja
5. Koka bort sista stärkelsen
6. Torka potatisskivorna
7. Låt torka
8. Tillsätt olja
9. Lägg in i din Airfryer
1. Lägg i en balja Dra handen genom bladnerven och repa bladen. Rengör bladen i kallt vatten. Bryt bladen så att de är mellan 7-12 cm. Tillsätt olivolja och havssalt i mixen. Blanda sedan runt och mjukgör grönkålen. 5. Lägg in i din Airfryer Sätt din Airfryer på 200 grader i ungefär 15 minuter. Blanda runt matkorgen med jämna mellanrum så att de inte klibbar fast.
2. Skölj
3. Fördela bladen
4. Mixa och massera
1. Skölj Rengör rotfrukterna i kallt vatten Skiva en morot, en palsternacka, två rödbetor och en sellerirot med en mandolin, matberedare eller osthyvel. Mixa rosmarin, timjan och salt i en liten skål. Tillsätt olivolja och örtkryddan i skålen med rotfrukterna. 5. Lägg in i din Airfryer Lägg sedan in rotfrukterna i din Airfryer på 200 grader i ca 10 minuter. Skaka matkorgen var 3 minut.
2. Skiva
3. Blanda örtkrydda
4. Preppa rotfruktsskivorna
*Jämfört med färska pommes frites som tillagats i en vanlig fritös från Philips **HD9741/10 och HD9650/90
Airfryer
Premium XXL
HD9870/20
Airfryer
Premium XXL
HD9867/90
Airfryer
3000 Series 4.1L
HD9252/90